onsdag 1. desember 2021

Adventskalender, del 1

ETT ORD

1

Inga smilte. Endelig kom meldingen. «Forventning» sto det. Ikke noe mer. Inga smilte. Jenta hadde forstått. Nå var det bare å sette i gang. Hun åpnet boka med de blanke arkene og snart skrev hun i vei og var hun i gang med det hun ville gjøre….

FORVENTNING…..

«Det ligger så mye positivt i det ordet nå ved juletid. Vi gleder oss til å ses igjen, til dufter, smaker og det å ta fram minner fra tidligere tider. Sakte kommer forventningen og omslutter oss.

Som liten ventet jeg på at vi skulle få smake på alle de gode småkakene mamma hadde bakt. Vi ventet med spenning for hvert lys som ble tent i den hjemmelagde adventsstaken, vi ventet på vakre julekort i posten med hilsener fra fjern og nær, på å få smake på vintereplene som lå pakket i silkepapir i en pappeske på loftet, knekke hasselnøttene vi barna hadde plukket i høsten, og på sjokolade. Vi fikk ikke godteri når vi ville som dagens barn har mulighet til, og dermed ble forventningene til søtsaker ekstra stor da jeg var liten.

Så var det nissen da. Han levde den gangen. Ja, han gjør vel fortsatt det, men det er vel ikke så mange som tror på han lenger stakkars. På gården hadde vi en nisse som var skikkelig flink og oppfinnsom. Han jobbet natt og dag for at vi skulle få en fin jul, både dyr og mennesker. Jeg tror jammen jeg har fått meg en nisse i huset! Han heter Even og er superflink.»

Etterpå tegnet hun rundt omkring teksten og noterte oppskriften på noen av småkakene hun likte best. Litt papirklipp ble limt inn sammen med noen gamle julekort.

Nå var to blanke ark allerede fulle av farger og ord i boka. Hun smilte til det hun hadde fått til. Even tittet inn og gledet seg med henne. Nå hadde hun i hvert fall noe å gjøre. Dagene var lange for henne, nå som hun ikke var så bevegelig. Han måtte da klare å finne på noe som ble koselig for henne i denne tiden. Men hva?

 Fortsetter....


6 kommentarer:

Heidi sa...

Så koselig! Bare å glede meg til hver dag skjønner jeg :) <3

Jorunn sa...

Tusen takk for at du har en adventshistorie i år også, jeg gleder meg til fortsettelsen 🤶

naturglede/Randi Lind sa...

Hei Heidi. Så koselig du vil følge med. Du er hjertelig velkommen.Mer i morgen.

naturglede/Randi Lind sa...

Tusen takk Jorunn. Gøy å dele med deg og de andre. Ha en fin dag. :)

KKvinneblogger sa...

Så god idé med ett ord for hver dag. Forventning :)

naturglede/Randi Lind sa...

Takk KK. Ja, det er mange ganger ikke mer som skal til før tankene og fantasien svinger.