torsdag 2. desember 2021

Adventskalender, del 2

 ETT ORD

2.desember

KAKAOMEDKREM

Hun lo da hun leste det. Jenta var smart. Ved å trekke sammen ordene, ble det jo bare ett!

Hun smilte og noterte.

«Ja, jeg tilgir deg at det ble flere ord, men det er likevel betydningen til bare en ting. Kakao med krem!

Mitt
barndomshjem lå ved siden av en stor gård. De hadde fjøset fullt av kuer. Før jul fikk de kalver, og de var så søte alle sammen. Når kuene kalvet, ble melka fet og god. Råmelk heter det, og da ble det kakao med krem nesten hver kveld for oss barna i desember.

Etter lek i snøen var vi kalde og våte når vi kom hjem. Klærne ble hengt over vedovnen til tørk og det dryppet muntert av snøen som smeltet. Det freste i den varme ovnsplata i vedovnen, så mamma måtte passe seg så det ikke dryppet i kjelen med kakao som hun rørte i. Joda, vi hadde en elektrisk komfyr også, men hvorfor skulle vi bruke den, når vedovnen var varm og klar hele tiden?

Kruset mitt den gangen var stort, og malt med fullt av fine blomster på siden. Hanken var borte, men det gjorde ikke noe. Kakaoen smakte like godt i den koppen som i en hel kopp. Det var jo min kopp! Jeg har den enda. Den står på hylla her i kjøkkenet med den ødelagte hanken inn mot veggen. Noen ganger må jeg ta den ned å fylle den med kakao og krem, bare for å gjenskape et minne fra barndommen min. Ingenting smaker så godt som i den koppen.»

Lenge satt hun og bet på blyanten før hun fortsatte. Hun ropte på Even, og han måtte koke kakao til de begge to. Så satt de der og pratet om Emma. Begge hadde stjerner i øynene ved tanken på den henne og begge hadde fine kakaobarter etter kremen.

I morgen skulle hun på fysioterapi og hun gledet seg ikke. Det var like vondt hver gang. Men dette måtte hun. Even ringte og bestilte taxi før han gikk hjem. Han smilte da han hadde fikset det. Nå var alt klar til neste dag. Ville hun avsløre han tro?

Fortsetter....

8 kommentarer:

Heidi sa...

Å, nå fikk jeg lyst på kakao med krem ☺
Også kjenner jeg igjen klær som henger til tørk ved vedovnen...eller koks som vi fyrte med. Og lukten av våte ullklær som hang til tørk ��

naturglede/Randi Lind sa...

Takk Heidi. Ja, det er godt med kakao og det får fram fine minner hos meg hver gang. Morsomt du kjente deg igjen. Ha en fin ettermiddag :)

fruensvilje sa...

for et koselig minne ,og jeg fikk også lyst på kakao nå :=)

Jorunn sa...

Det dukker opp noen gode minner hos meg også :-)

KKvinneblogger sa...

Koselig og spennende å følge med! :)

naturglede/Randi Lind sa...

Hei Fruensvilje. Hyggelig du leser her også da. Ha en fin helg :)

naturglede/Randi Lind sa...

Så hyggelig Jorunn. Tusen takk :)

naturglede/Randi Lind sa...

Hjertelig takk KK :)