tirsdag 3. november 2020

Novembertid

November ankom med storm i kastene. Sementdamen min har fått litt grønt i hendene, og det nærmer seg advent. Jeg liker november. Da har jeg så store forventninger til det som er foran og jeg koser meg  med stearinlys og pledd, saueskinn og myke puter. Jeg føler meg heldig som liker denne tiden. Når november kommer har jeg godtatt at sommeren er over for i år.

Minnene er gode å ta fram. Denne uken fant jeg fram glassbiter fra forrige sommer i Koratia. Det ble til et lite grantre som kan glede meg framover.


Etter en fargerik oktober med løv som danser i vinden og med kaldere drag i lufta, er det bare å ta det som kommer. Nå skal snart all pynt med høstfarger byttes ut med grønt og hvitt hos meg. Rolige farger i forventning til det som skal komme, rødt, gull og glitter.


Tenk så heldige vi er som har klær og sko som ikke bli våte, annet enn utenpå. Da jeg var liten var denne måneden et mareritt, om det ikke ble snø. Ofte var det kaldt, holkeføre og regn. Jeg hadde noen kilometer å gå til skolebussen og kunne være kliss våt allerede før jeg gikk på bussen.Så satt man nesten oppe på radiatorene på skolen, for å få varmen i seg igjen. Jeg var jo ikke alene om å være våt. Vi fikk være inne i friminuttene om det regnet for ille, og det luktet våt ull overalt. Etter skolen var det hjem, og man ble kanskje enda våtere. 

Bløt snø var noe annet, for da kunne man jo ha det gøy selv om man ble våt. Foreldrenes største problem var vel å få tørket alt til neste skoledag, for mengder av klær hadde vi ikke. Støvlene ble dyttet full av avispapir, så det skulle trekke til seg noe av væten, før de ble satt inntil vedovnen. Men heldigvis ble det bedre etterhvert som jeg ble større. Det ble produsert bedre klær. I dag er vi heldige og kan gå ut i plaskregn, og ikke bli våt annet enn i ansiktet.

Jeg liker november, heldige meg. Da har jeg godtatt høsten, nyter vind i håret og blader som danser i vinden. Jepp, ut må man jo uansett vær. Jeg gleder meg til advent og tenker mye på det. Men vi er forskjellige vi mennesker, og det må man respektere. Noen liker våren og andre vinteren, en del vil ha sommer hele tiden og andre liker høst. Jeg liker variasjon,og da passe visst alle årstider.

 

 

 

Ønsker du deg et advensthefte/julehefte eller tegninger/akvareller, så kontakt meg i innboksen på fjesboka. 

Jeg har fortsatt maaaange igjen av heftene Julens Snikksnakk, om du vil ha litt hygge i disse koronatider.Det er et advents/julehefte på 60 sider i A4. Titt inn på salgssiden min HER! 


4 kommentarer:

fruensvilje sa...

en koselig tid dette synes jeg også selv om det regner ute :=) det å kunne fyre opp og bare kose seg eller som du sier ,ta på tette klær og gå en tur ut ,bare jeg blir ferdige å rose på stuen min så skal jeg nyte adventstiden når den kommer

naturglede/Randi Lind sa...

Ja, vi er enige der, om kosen. Lykke til med stua. Det blir jo så fint! :) Ha en fin dag!

Tove Steinbo sa...

Jeg er også enig med dere. Synes det er hyggelig å tenne lys, ta frem en bok eller skrive blogginnlegg. Jeg kunne ikke tenke meg å bo i et land med sol og varme hele året.
Men det er ikke noen vanlig november i år - veldig trist for mange med coronaen. Vi er ulike, og reagerer veldig forskjellig. Det har jeg skrevet om i blogginnlegget nå.
Men i dag kan vi hedre far. En sønn kommer på besøk i dag.
Et flott innlegg, som vanlig. Hva du kan lage - for noen ideer!
Gode dager ønskes av Tove/fargeneforteller

naturglede/Randi Lind sa...

Hei Tove! Ja, det gjelder å ta dagen som den kommer nå for tiden. Her blir det ikke middagsgjester i dag, for det er noen som er i karantene. Sånn er det bare.Men mannen min og jeg skal kose oss likevel, med god mat og kake. Nyt dagen med dine og jeg titter innom deg ganske snart!