onsdag 18. november 2020

Dompapen, vår julefugl.

Det er ikke ofte jeg ser dompapen nær huset vårt, men inne på skogen ser jeg den ofte. Nå mot vinteren er den ekstra synlig med sitt fargerike bryst. Vår julefugl nummer en, synes jeg. Husker du koronafuglene jeg lagde i vår? De var sorte og triste. Fortsatt "flakser" de "fuglene" over oss her i landet, men ved å tenke på dompapens forsiktige piping, føles det som håp.

Hos meg er det mange forskjellige dompaper jeg kan pynte med utover. Jeg har to store ute på terrassen, noen jeg har laget i ull og flere forskjellige i glass og porselen. Men jeg fikk lyst til å lage noen i papir også. Med sammentrykte kuler av avispapir og lim, ble to stykker kledd med servietter i går og limt sammen. Så var det fram med malekosten for å få fram de fine fargene. 


 

Jeg tegnet meg en dompapløper også, så nå har noen av julefuglene flyttet inn hos meg. Litt tidlig i år, men det er så koselig å få litt farger i huset mot vinteren.

Nei, jeg lager ikke blogginnlegget for å skryte, men jeg håper at jeg kan inspirere deg til å finne på noe selv. Med enkle midler kan vi skape stemning og hygge i denne rare tiden. Bare et fat med forskjellige kongler pynter fint opp på et bord. At jeg har tegnet løperen min selv, er min måte å gjøre det på. Du har kanskje en brodert duk, eller en heklet brikke? Greit med minimalisme om sommeren, men nå føler jeg at vi må får fram lunhet og kos i det kulda setter inn.


2 kommentarer:

Tove Steinbo sa...

Så mye fint! Jeg elsker dompaper, og vi har flere av dem på brettet på fjellhytta. Men dompap-hunen er tøff og ikke snill mot de andre fuglene. Og hun har heller ikke den fine rødfargen som han har. Hun er beige.
Helt utrolig at du har tegnet de løperne. Du er kjempeflink! God helg ønskes av Tove/fargeneforteller

naturglede/Randi Lind sa...

Tusen takk Tove. Ja, dompapfruen er litt blekere, så jeg valgte to hanner i stedet jeg.For farger er flott om dagen! Koser meg med å tegne på mye rart jeg da. Godt å ha noe å bruke kreativiteten på. God helg når den kommer. Ønsker deg fine dager mot vinter og advent!