lørdag 20. februar 2021

Vinter enda?

Jeg gikk en tur i formiddag. Det småregnet og mye av snøen hadde allerede forvunnet. Det var mildt og vårlig. Jeg hørte en flokk med gås fly over meg, og inne på sletta var det noen som ropte av fryd??? Jeg gikk etter lyden.

Der lå Vinteren og slappet av. Han smilte til regndråpene og lo. Det var ikke tvil i hans sjel, at det ikke er over enda. Vinteren altså. "Det kommer mer," sa han høyt og plystret.

Han svømte hit og dit i restene av snø og vann, og riktig koste seg.

Veiene var fulle av vann, jordene hadde innsjøer, og på bøketrærne var fortsatt fjorårsløvet på plass. Enda er det ikke vår! Det visste Vinteren der den lå og tok seg et snøbad i restene av det hvite. Gårsdagens snøhest har snart smeltet. Vi drømmer om vårblomster og sol som varmer.

Vinteren svømte hit og dit, plystret og lo av alle som nevnte frøken Vår! Vi får vente da, så ser vi hvem som får rett???? Blir det mer Vinter, eller kommer Våren......

4 kommentarer:

Inger Marie sa...

Å, gåsetrekk er jo vårtegn som bare det!
Ikke sett noen her enda, men det kan jo være jeg har misset det.
Smelter godt nå i hagen, og jeg er veldig klar for hage-dager nå.
Takk for hyggelig hilsen og god søndag til deg:)

naturglede/Randi Lind sa...

Hei Inger Marie. Ja, det våres mer og mer. Her gikk snøen vekk så raskt. Gåsa og sangsvanene hører vi om dagen og en og annen småfugl har også begynt å kvitre. Nå er det bare å glede seg til fortsettelsen! Ha en vakker dag :)

Tove Steinbo sa...

Hr. Vinter var sannelig flott - avslappet og fin.
Nei - det er ikke godt å vite hva som skjer videre med været. Alt er uforutsigbart.
Men i dag er det flott vær. Hilsen Tove/fargeneforteller

naturglede/Randi Lind sa...

Hei Tove. Herlig med litt vinter, men her føles det som vår nå. Så vakkert med sol fra skyfri himmel. Det gjelder å nyte dagen, for hva det været fortsetter med, vet vi jo aldri. Ha en fin søndag :)