Om du lar barna eller barnebarna skrelle eplene, så kan det bli mye "kjøtt" igjen på skallet. Jeg er ikke så nøye selv heller, for jeg vil ha mer kos enn en ting. Etter å ha kokt et kvarters tid, silte jeg av saften og satte det til side. Dørslaget la jeg over en annen bolle og gned med en skje til alt eplekjøtt var ute. Det ble eplemos til havregrøten min et par dager, eller til en brødskive eller to.
Så ble det eplekake. Den er så enkel å lage, at det er ikke noe å grue seg for. Unger fikser dette som ingenting.
RANDIS EPLEKAKE
3 egg
1 1/2 dl sukker
2 1/2 dl hvetemel
1 dl havregryn
3 ss smeltet smør, eller olje
1 ts kanel
1 1/2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
10 hakkede mandler, om du har.
Ha alt i en bolle og rør det sammen med en sleiv. La det stå på benken, mens du skreller og deler eplene. Legg bakepapir i en form på 22 cm, eller bruk en paiform. Hell i all røren og stikk eplebiter ned i røren i et pent mønster. Dryss over hakkede mandler. Stek kaken ved 180 grader i ca. 40-45 minutter. Følg med, så den ikke blir brent. Ovnene våre er jo forskjellige. Dryss på litt perlesukker eller melis før servering. Du kan gjerne ha is, krem eller vaniljesaus til denne.
Eplesaften varmet jeg godt opp og serverte et glass til meg selv med rosiner og hakkede mandler. Så godt det ble. I dag fikk jeg tre ting på en gang, som et kinderegg. Varm saft, eplemos og kake!
2 kommentarer:
Høres deilig ut! Jeg elsker varm eplekake med is til. Gjerne med litt hakkede mandler og rosiner på toppen. Hilsen Tove/fargeneforteller
Takk Tove. Ja, det er supergodt. Ha en fin dag videre i våren!😁
Legg inn en kommentar