lørdag 21. mars 2020

Aktivitet og gullstjerner.

Det blir litt mer aktivitet på denne bloggen om dagen. Jeg tror vi alle trenger et pusterom og tenke på noe annet enn korona. Det ble en morgentur i skogen for meg. Vinden var kald og det var fortsatt is på vannet her og der.

I går kveld plukket jeg blomster ved sjøen. Gullstjerne er en blomst jeg setter pris på. Gull er det jo med den fine fargen og de vakre stjernene. Jeg minnes alltid min barndom når jeg plukker dem. Om våren så vi disse blomstene i hagen hos en gammel dame. Hun var vel ikke så gammel kanskje, men når man selv var under ti, så var alle over tretti gamle husker jeg.Hun passet meg opp da jeg kom fra skolen. Jeg brukte gjerne lang tid på veien hjem fra der bussen stoppet. Det ble plukket kvister og blomster her og der, jeg hoppet litt tau og plukket fine steiner. Ja, skitten på knærne ble jeg, for det blir man av å utforske biller og maur!

Damen sto gjerne og ventet når gullstjernene blomstret. Hun var redd vi unger skulle gå inn i hagen å plukke selv. Men det hadde i hvert fall jeg lært av de eldre ungene, at sånt gjør man ikke. På andre siden av veien vokste det mainøkler og de plukket vi uten at hun sa noe. Hun vinket meg til seg og jeg var litt redd også, for hun var streng. Men når gullstjernene blomstret smilte øynene hennes. Ærbødig plukket hun en bukett med blomster fra bakken under lønnetrærne. Jeg fikk ikke plukke en eneste selv, for da kunne jeg visst skade dem. Jeg fikk beskjed om å bære dem med hjem til mamma og hilse så mye.Jeg plukket hvitveis i går også. Etter at det ble mørkt malte jeg noen eggeskall og et par egg jeg hadde blåst ut. Lurt å bruke det man har i hus, og eggeskall er jammen pent til pynt det også.

Det nærmer seg påske og hvordan den blir, kan jo bli spennende. Men uansett hvordan det blir, kan vi jo pynte litt for oss selv. Det er godt å hvile øynene på noe fint og fargerikt. Gule lys og kyllinger blir sikkert koselig.

12 kommentarer:

fruensvilje sa...

så vakkert et innlegg,det blomstrer virkelig der du bor,her er hverken hestehov,gullstjerne eller hvitveis,er nok for tidlig,men det kommer,da jeg våknet i dag var det kvitt ute og 6- ,men det kvite smeltet bort da sola stod opp,men det var uansett kaldt ute .Påske ja heldigvis kan vi gå tur ute,gjerne i fjellet bare vi ikke går i store grupper,en biltur kan vi sikkert ta også,og om sola skinner så kan vi kose oss i hagen vår om vi vil det ,tenker det blir en fin påske eg

naturglede/Randi Lind sa...

Takk Fruensvilje. Ja, det er variasjon i landet, det er sikkert. Nydelig med vår, men med et stille vemod i år, Ut kan vi heldigvis gå og det gir energi. Kos deg på lørdagen!

utifriluft.blogg.no sa...

Så masse vakkert du kreerer! God klem <3

naturglede/Randi Lind sa...

Hjertelig takk. Ønsker deg en fin søndag! Klemsiklem.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, ja, det blir en annerledes påske dette året. Vi har nesten ikke påskepynt her hjemme. det meste er i Lia, telemark, men dit kommer vi mest sannsynlig ikke. Kanskje jeg får dekorere noen egg jeg også, fra egne høner, det har jeg aldri gjort før.
Ellers er det herlig med alle blomsterhilsenene våren kommer med.
Ønsker deg alt godt - og hold deg frisk.
Nå tar jeg med en ingefærte med rosenrotdråper!

naturglede/Randi Lind sa...

Det er en merkelig tid. Ja, egg er koselig til påske. Jeg pynter gjerne med det. Gøy å farge med løkskall eller male. Vi får gjøre det beste ut av dette. Håper vi klarer oss alle sammen. Ha en fin kveld!

Barwitzki sa...

Vakkert malte du de utblåste eggene, en veldig vakker dekorasjon. Jeg liker :-))
Her i mitt område har det en lang tradisjon å male eggene til påsken.
(Du kan se i Internett "Sorbische Ostereier" :-)))
Takk for vakre bilder dine. Jeg tar hver dag en tur i skogen også, så deilig ute.
Hilsene til deg. Viola

naturglede/Randi Lind sa...

Hei Barwitzki. Tusen takk!!!Så koselig du likte det. Så innom linken til Ostereier, så mye vakkert. Ønsker deg fine dager i våren!

Tove Steinbo sa...

Vakkert ute - vakkert inne hos deg! Nydelige gullstjerner. Alt i vakre farger.
Jeg har det som vilt og vakkert - all påskepynten er på fjellhytta. Helt forferdelig å ikke kunne reise opp dit, men slik er det bare nå i disse tider.
Takk for svar på bloggen på min farge-quiz. Jeg kommer med svar i dag.
Med fargeglade hilsener fra Tove/fargeneforteller

naturglede/Randi Lind sa...

Tusen takk Tove! Herlig med vårblomstene. I dag er det grått med iskald vind. Man glemmer litt at det er vår der ute da! Dumt du har pynten din på hytta da. Men det går jo fint å legge fram noen friske egg og ta fram litt gule lys og appelsiner. Det er ikke så mye som skal til bestandig. I år skal jeg pynte litt her, og det er det flere år siden sist. Vi har som regel vært borte i påsken og da blir det ikke noen vits i å ta fram så mange kyllinger og slikt. Men i disse koronatider tror jeg det gule kan kvikke oss opp i år. Titter innom deg siden. Klemsiklem :)

Rita sa...

Åh så mange koselig bilder kjære Randi. Blir glad av å se på dem, da får man tankene vekk fra denne fryktelige verden vi nå har havnet mitt oppi.... takk <3 ta vare på deg og dine. Klemmer i kø!!

naturglede/Randi Lind sa...

Så koselig sagt da Rita. Ja, vi må forsøke å finne noe godt å tenke på i disse tider, ellers går det galt tror jeg. Tungt å ikke treffe mine, men sånn er det. Klemmer tilbake!