lørdag 23. januar 2021

Det kreative hjørnet....

Noen ganger tenker jeg at jeg gjerne skulle laget en hobbybok eller hatt en spalte i et blad. Det er jo så gøy å dele mine kreative ideer med andre! Men det ønsket er ikke lett å få oppfylt. Det ender vel med at andre bruker mine ideer i sine bøker og blader i stedet. Men blås heller, jeg får blogge, for det er det jeg kan. I dag hadde jeg lyst på noen nye vaser som var litt høye. Det var fram med avispapir og maling. Jeg brukte en papirpose med en brusflaske inni til den til høyre og en melkekartong innpakket i avispapir til den til ventre. Hanken fra papirposen ble et hjerte og de små rosene er av cernit. 

Jeg føler at kreativiteten blomstrer hos meg i koronatiden. Ikke er vi ute og reiser, ikke har vi særlig besøk og ikke er vi ute på annet heller. Da blir det strikkepinner og håndarbeide, dekorasjoner og baking som gleder. Jeg har strikket en grå hals, men tror du ikke jeg rev den i stykker første gangen jeg hadde den på. En taggete kvist tok tak! Men det kan da brukes i en ny form. Jeg klipte vekk hullene og sydde det igjen. Nå bruker jeg den med "vranga" ut, og den er fortsatt like varm. 

Jeg fikk så fint garn til jul av storesøster. Nå har det blitt pannebånd også, til vottene i mitt egen mønster. Herlig med rødt i vinteren.

Vrihalsen min sto i Familien tidlig i januar, og snart kommer det ei lue også på trykk der. Veldig gøy å få være med på sånt. Det gir inspirasjon til å være enda mer kreativ.

Her om dagen ble det en boblevase til stua. Jeg limte klinkekuler på ei krukke og malte det opp i svart. Med noen silkeblomster på greinene, ble det litt vårlig.


 

Etter over tolvår har jeg endelig fått gjort ferdig lappeteppet mitt. Jeg har spart lapper siden jeg var ung, satt sammen litt og litt, men denne uka hadde jeg tid til å sy det ferdig. Det er mykt og vattert inni. Nå kan det bli til et krabbeteppe om jeg får besøk av småfolk, eller jeg kan ha det over bena når jeg fryser. Her er det lapper fra både mormor og farmor, fra barndomshjemmet, unger og barnebarn, fra min barnekjole og forkle jeg sydde på skolen. Et skikkelig minneteppe ble det jammen. Ikke en lapp sitter rett, men det var sånn jeg ville ha det!

I kveld fikk jeg med meg en vakker solnedgang nede ved sjøen. Så glad vi kan gå turer og nyte all slags vær i denne koronatiden. Håper det snart blir bedre, men til det får vi holde ut. God helg!
2 kommentarer:

Tove Steinbo sa...

Hei igjen. Jeg har rost deg hver gang jeg skriver her på bloggen din, så jeg har ikke flere ord. Men det med en bok om alt dette er ikke dumt. Har du kontaktet noe forlag om det?
Hvis ikke, skal jeg prøve å kontakte en jeg kjenner.
Deilig vær i dag, tenkte meg på tur, men 14 grader minus ble litt kaldt, så jeg har drevet med litt rengjøring i stedet. Skal ta en tur i morgen. Hilsen Tove /fargeneforteller

naturglede/Randi Lind sa...

Hei igjen Tove og takk for praten! Du er da så snill. Bok hadde vært gøy det, men jeg har blitt litt skeptisk til alt. Jeg har kontaktet mange opp gjennom årene, men det er ikke lett å få et ben innenfor. Jeg skal kontakte de du nevnte, men jeg har vært i kontakt med dem flere ganger før opp gjennom årene ser jeg, uten at man får svar etter å ha ventet i de ukene de sier man må vente. Sånn er det visstmen jeg har ikke sendt dem noe til en hobbybok. :)
Herlig vær her også. I dag "stakk jeg av" fra alt, og tok lunsjen i skogen. Kaldt her også med 5 minus, men med varme klær gikk det fint å være ute en times tid. 14 minus er for kaldt for meg også.Ha en vakker kveld og takk igjen :)