tirsdag 28. april 2020

Rumpestien.

Fint navn? Rumpestien er fin  å følge. Det er viktig å oppsøke våre nære områder i disse dager. Jeg bruker bare noen minutter på å komme meg ned til begynnelsen av denne stien.Vil du være med på tur? Nei, votten er ikke min, den fant jeg på veien. Jeg følte meg nesten som Espen Askeladd “Jeg fant, jeg fant”.

For første gang gikk jeg Rumpestien. Nei, det er ikke sant, for jeg har gått der før, men da hadde ikke stien fått navnskilt!!!Jeg fant merkene og fulgte stien oppover og nedover i eventyrskogen. Ser du elefanten, maneten og hjertet? Et digert steinbord er det langs veien og et utspring lenger inn, så man ikke behøver å bli våt om det regnet.

Jeg har funnet ut at jeg går tur på en annen måte enn mange andre voksne. Ser de ikke tro? Jeg ser figurer og spennende ting overalt nesten, som jeg gjorde da jeg var liten. Ser du fuglen som “beiner” avsted og trollungen som forsøker å gjemme seg?

Rumpestien er en del av Kyststien i Østfold. Jeg gikk på skyggesiden av fjellet denne kvelden og fulgte oransje merker. På andre siden skinte sola og der går stien så du ser ned mot Talbergsundet. Hele vinteren holder sangsvanen til der i åpent vann.

Kyststiene er godt merket med blått og veldig fine å følge for den som ikke er kjent. De siste årene har flere og flere stier i Østfold blitt merket. Titt inn på nett, så finner du mange fine turer, korte og lange.

Rumpestien byr på eventyr for den som ser seg om. Huldra med halen var rask i kvelden. Hun ble til røtter, jord og stein på et blunk. Øverst ser du en løvunge og et hestehode eller?


Etter turen hvilte jeg meg litt i en stol som står nede ved vannkanten i Langvika. Epletreet der nede er snart i blomst, fuglene var i farten og det var bare herlig som en tur skal være, en stille kveld i våren.

Velger du å gå andre siden av fjellet også i kvelden, så får du fin utsikt. Det kan også anbefales.


Om du vil gå fort, så er denne runden rundt fjellet raskt unnagjort. Følg først blå skilter og ta Rumpesteien med oransje merker tilbake til der du startet nede ved vannet. Rumpestien er på 600 meter, og resten av steien er nok ikke så mye lenger.
Det kan bli lang om du tar deg tid. Kaffe og solnedgang over Hunnebunnen er herlig for store og små. Litt bratt er det her og der, men da får man passe godt på barna.  Ja, pass deg selv også selvfølgelig, så ikke du glir avsted!!!

Det er viktig å komme seg ut litt i disse tider, og vi er så heldige her i landet at vi får lov. God tur, hvorhen du går!

8 kommentarer:

Tove Steinbo sa...

En utrolig fin tur på en sti med et navn som ikke er like fint!
Der er vi like - ser de utroligste ting i steiner, kvister og røtter.
Tusen takk for at du tok oss med på turen.
Og takk for din kommentar på min tur. Fine dager ønskes av Tove/fargeneforteller

naturglede/Randi Lind sa...

Hei igjen Tove. Alltid spennende å se innom deg og se hva du har funnet på. Denne stien er ganske så ulent, så jeg tror nok det er derfor den har fått navnet. Det er fort å gå på "rattata" om man ikke er forsiktig. I fuktig vær er det glatt på stein og røtter. Stien er full av det kan man si, pluss mose. Men det er skikkelig fint å gå der under de store trærne. Mange i mitt nærmiljø har ikke gått denne stien, så da er det viktig å vise dem hva vi har rett på utsiden av der vi bor. Jeg gikk der med barnebarna da de var små og det var skikkelig artig hva de fant av figurer og røtter.Trær har skikkelig slått krøll på seg i fjellveggen og noen av trærne skjønner jeg ikke hvor har sine røtter. En skikkelig eventyrskog synes jeg. Ha en fin dag videre der du vandrer! :)

Rita sa...

Rumpestien, for et herlig navn :) og tusen takk for en flott tur!! Morsomt å følge deg :)

naturglede/Randi Lind sa...

Heisann Rita. Ja, han har vært flink han som har fikset opp stien. Dag Talberg heter han som skal ha æren av å ha restaurert dette. Artig navn på stien, den ender på jordet som heter Rompa skrevet med o, så derfor navnet.Artig med steder der det er gamle trær og mose synes jeg. Blir eventyr av sånt. Ha en fin Valborgsaften, for det er det i kveld, og en fin første mai. Klem fra meg :)

Vilt og vakkert sa...

Heisann, så vakre bilder av den vakreste av alle årstider. Ha en nydelig helg ;:OD)

naturglede/Randi Lind sa...

Tusen takk Viltogvakkert! Nyt helga du også!

HWIT BLOGG sa...

Underbara vårbilder!
Varm kram från Titti

naturglede/Randi Lind sa...

Takk du. Trevlig helg. Klemsiklem😁