søndag 7. november 2021

Kakeoppskrifter

 

KOKOSBOLLEKAKE
Legg plast i bunnen av en kakeform. Stram plasten rundt brettet først og sett på ringen, da sitter plasten fast og stramt. Du kan også legge plast i en bolle, så får du en diger kokosbolle!

6 plater gelatin legges i en bolle med kaldt vann.

Visp 5 eggehviter stive. Tilsett 300 g sukker og 2 ts vaniljesukker. Visp det sammen.

Kok opp en desiliter vann i en kjele og ta den av platen. Ta opp gelatinen og klem ut av det kalde vannet. Alt vannet blir slett ikke borte, men det gjør ikke noe. Slipp gelatinen ned i det varme vannet og rør litt rundt til alt har løst seg opp. La mikseren gå videre og hell den varme gelatinen i en tynn stråle ned i eggehvitemassen. Visp det videre i 10 minutter. Hell røren i kakeformen og la den stå kaldt i 2-3 timer. Skjær med en kniv langs kanten i kakeformen så kaken løsner. Ta av ringen og legg et lett fat over kaken. Snu den rundt og ta vekk formbunnen og trekk forsiktig av plasten.

Lag en sjokoladekrem du liker, eller bruk denne så du får brukt opp eggeplommene:

150 g kokesjokolade

150 g smør

90 g melis

6 eggeplommer

Smelt smøret forsiktig og legg sjokoladen i biter ned i det, så det smelter også. Avkjøl det litt. Rør inn siktet melis og eggeplommer og pisk det til en tykk krem. Dette er litt vel mye krem til denne kaken. Jeg bruker bare halvparten og gjemmer resten av kremen i fryseren til en annen gang. Kremen er god på et sukkerbrød for eksempel, eller på muffins. Pynt med kokosmasse.

GLUTENFRITT SUKKERBRØD

6 egg

150 g sukker

piskes til eggedosis.

Sikt 100 g glutenfritt mel (Toro lys) og 80 g potetmel.

Vend det inn i røren sammen med 2 ts bakepulver.

Ha det i en form på 26 cm i diameter.

Stek kaken ved 175-180 grader i ca. 35 minutter.

Du kan ha 1 ss fiberhusk i røren for annen konsistens.

Tilsetter du 5 ss kakao, får du en sjokoladekake.

Kremen er laget av 250 g melis som røres sammen med 250 g myk margarin. Tilsett en boks laktosefri Philadelfiaost og smak til med litt vaniljesukker. Jeg brukte 2 ts. Rør inn et egg til slutt. 

Halvparten av kremen rørte jeg med 3-4 ss jordbærsyltetøy. 

Kaken ble delt i to og jordbærkremen smurte jeg mellom lagene. Resten av kremen smurte jeg toppen og sidene. Så ble den pyntet med blomster laget av sukkerpasta.


6 kommentarer:

Barwitzki sa...

To fantastiske kaker får jeg lyst til å bake med en gang :-) Nå har jeg fullkornsrugbrød med surdeig i ovnen ... favorittbrødet vårt.
Mange hilsener til deg. Viola

naturglede/Randi Lind sa...

Tusen takk Viola. Kos deg med baking og ha en fin dag.

HWIT BLOGG sa...

MUMS!!
Kram från Titti

Tove Steinbo sa...

For noen flotte kaker! Takk for oppskriftene. Fine og kreative dager ønskes av Tove/fargeneforteller

naturglede/Randi Lind sa...

Takk Titti og ha en vakker fortsettelse av uken. :)

naturglede/Randi Lind sa...

Bare hyggelig å dele det med deg og andre Tove. Ha en fin fortsettelse av uken :)