fredag 4. desember 2020

Juleglede del 4, adventshistorie

Reven hadde igjen nærmet seg hovedhuset på gården. Han vrenge nesten leppene bakover og snuste. Det luktet noe veldig. Kunne det ha vært en revefrøken der før ham? Litt nærmere vågde den seg. Han fant treskoene igjen. Å, de duftet! Forsiktig bet han litt i skoene her og der. Remmen som kan brukes bak på helen, kom til syne. Han løftet den ene skoen fint opp. Så marsjerte han mot skogen med remmen i munnen. Skoen var ganske tung og dinglet hit og dit. Men denne gangen skulle han ha den med helt fram. Stadig svingte han den opp i lufta, mistet den, men fikk fort tak igjen. Han ble vettskremt da den flagrende figuren kom farende og slapp skoen…..

Ikke lenge etter ringte det på døra hos Mari. Der sto tante Oda, kliss våt, med håret hengende ned og med kofferten i hånda.

«Hei sann Mari. Her kommer jeg.»

Hun vrengte av seg ytterklærne og vannet rant utover gulvet. Men effektiv som tante alltid var, fikk hun raskt hentet klut og langkost i skapet og tørket opp etter seg. Før Mari fikk tenkt seg om, hadde hun blitt som liten igjen der tante ordnet alt. Hun satt stille på kjøkkenstolen og så på at tante kokte kakao, dekket bordet og dro fram både ferske hjemmelagde rundstykker og syltetøy fra vesken sin. Så fylte hun kjøleskapet med flere pakker fra slakteren.

Nissen tittet inn av vinduet og lo av alt oppstyret. Ja, nå begynte det å ligne noe. Han hadde selv vært hos tante og hvisket henne noen kloke ord i øret da hun sov. Dette ble spennende…..

Borte på gården var det også lunsj. Onkel Osvald satt som vanlig å så på at Per vasket hendene og fikk fram stekepanna. Han stekte egg og smurte brødskiver, kokte kaffe og dekket bordet. Så spiste de i stillhet. Per var oppgitt, sliten og trist. Om ikke onkel snart tok seg sammen, så visst han ikke hva han skulle gjøre? Forsiktig nevnte han på alt de burde få unna både inne og ute, men onkel bare så ut av vinduet og sukket tungt. Per kremtet. «Jeg tror vi skal søke om hjemmehjelp til deg jeg, og kanskje en støttekontakt. I den takten du eldes, så må vi ha hjelp. Jul er det også snart, og da kommer foreldrene mine på besøk, det vet du. Pappa, broren din, lurer felt på om jeg virkelig får lov til å gjøre som jeg vil på gården allerede? Han er redd du er syk. Er du syk?» Men ikke noe svar kom.

Fortsetter.... HER

 

2 kommentarer:

Jorunn sa...

Så det er reven som er tre-sko tyven 🦊😂🎄

naturglede/Randi Lind sa...

Ja Jorunn, det er typisk rever! Ha en fin fredag😁