lørdag 5. desember 2020

Juleglede del 5, adventshistorie

Osvald og Per spiste i stillhet. Etter oppvasken var Per snar med å gå ut igjen. Han orket ikke mer av den tunge stemningen i huset. Han fikk snart ringe legen og få hjelp. Onkel måtte ha det verre med seg selv enn hva han hadde trodd?

Nissen grublet over hvordan han skulle løse dette. Samme hvor mye han hvisket i ørene til Osvald, så skjedde det ingenting. Det kunne være så enkelt som voks i øregangene? Når hadde den mannen sist tatt seg et bad? Dusj var sikkert greit det, men å bløtlegge seg litt, var ikke dumt for både mennesker og nisser. Tankene ville også roe seg da kanskje? Han fikk legge fram litt myke håndklær og barbersakene hans i kveld. Men han kunne jo hviske litt til Per!

Som sagt så gjort. Per fikk for seg at Osvald burde bade før han nevnte legekontoret. Kanskje varmt vann ville myke opp de stive musklene hans litt også?

Osvald var med på det med en gang. Per satte på litt fin musikk, fylte karet og tente til og med noen stearinlys der inne. Ikke lenge etter hørte han onkel synge med til musikken. For en lykke det var å høre. Kunne ting snu? Han skiftet fort på senga hans og redde det pent opp, før han gikk og satte seg.

Etter en time kom Osvald ut fra badet nybarbert og vannkjemmet, smilende og blid. «Det er det beste jeg har gjort på lenge. Susingen i ørene er vekk, og jeg føler meg ti år yngre. At badevann kan være så godt du! Jeg tror jammen jeg kommer til å sove som et barn i natt. Unnskyld for at jeg har vært så sur. Jeg fikset ikke så godt å se hvor ung og sprek du er. Reine kraftkaren er du, og her sitter jeg som en råtten potet. Men det nytter ikke å ergre seg lenger over det. Du har ditt liv å leve, og jeg har jammen mitt. Vi skal finne ut av dette, vær trygg!»

Nissen kniste utenfor vinduet. Det var som han hadde tenkt, bad var lurt og heldigvis for det. Mannen hadde trengt en avslappet stund i egne tanker. Sånn, da var det løst.

Men hva med hanen? Hva gikk det av den? Den skulle da ikke gale midt i natten? Var reven utpå tro?

Fortsetter.... HER

 

2 kommentarer:

Tove Steinbo sa...

Jeg elsker disse adventshistoriene dine. Men nå har jeg ikke fått startet ennå. Jeg leser til uken.
En god adventstid ønskes av Tove/fargeneforteller

naturglede/Randi Lind sa...

Hei på deg i advent Tove, og velkommen med i mitt adventseventyr. Jeg kunne ikke la være i år heller. Min tradisjon på 12.året! Hyggelig å skrive og dele med meg i dagene mot jul.Jeg har skrevet noen dager foran dere, men aner enda ikke hvordan det ender? Men hos meg ender det jo alltid godt da! Ha en vakker helg! :)