tirsdag 28. september 2021

Høstens gleder.

Litt datatrøbbel gjorde det vanskelig å lage blogginnlegg, men nå er det på plass igjen. Helga ble en tur til søta bror. Ja, nå er landene åpne, så vi kan bevege oss som vi vil. Om vi er i naturen her hjemme, eller i nabolandet blir jo det samme nå. Hornborgasjøen ble besøkt og for en opplevelse, igjen. På høsten holder fuglene seg lenger ut, men det er like fint en tidlig morgen uansett årstid.

Jeg var oppe lenge før sola kom, og det var en kjølig morgen. Det var godt med ulltøy, vindtett, votter og pannebånd. På høsten er det ingen mengder av mennesker som søker seg hit. Det var meg og tre andre som fotograferte i morgenlyset.

Et mektig skue med alle de store fuglene i lufta da dagen grydde. Lyden er som en sang om farvel for denne gang. Nå reiser de avsted til varmere strøk sammen med andre trekkfugler og vi står igjen i høsten. 

Stillheten inntar sakte naturen, men det er da jeg tenker på våren. Men først skal vi ha andre årstider. Om ikke lenge faller snøen og dekker alt som skal "sove". Vi går vel litt i hi vi også. Ingenting er som stearinlys, saueskinn, kakao og strikketøy på denne tiden. Fargespillet der ute vil vare en stund framover, så det er viktig å komme seg ut i den friske luften og nyte. 


6 kommentarer:

KKvinneblogger sa...

Takk for vakre høstbilder med fugletrekk! :)

naturglede/Randi Lind sa...

Bare hyggelig å dele bilder KK! Ha en fin dag videre :)

hagen vår sa...

Hei!
Utrolig fine bilder du har tatt. Fortsatt god helg! Anne

naturglede/Randi Lind sa...

Hei Anne. Så koselig med en hilsen. Takk og takk for snille ord. Ønsker deg en fin søndag uansett vær.

Tove Steinbo sa...

Ja, bildene dine er flotte, som vanlig. Herlig å oppleve naturen på sitt beste.
Det gjorde vi ikke på fjellet fra onsdag, bare regn, så vi reiste hjem i går kveld.
Men vi hadde en stor glede - det tamme ekornet kom tilbake, og var like tamt etter en måned. Det var så hyggelig! Jeg bør kanskje legge ut noen bilder av det i et blogginnlegg.
God søndag ønskes av Tove/fargeneforteller

naturglede/Randi Lind sa...

Hei Tove. Ja, vi var så heldige med været på den høstturen at det ble mange bilder. Tusen takk for snille ord. Så gøy ekornet kom tilbake! Ja, legg ut bilder for de vil jeg se. Ha en fin dag i høsten.