tirsdag 29. oktober 2019

Gresskar.....

Ikke alle liker denne Halloweenskikken, men nå er den da her.  I morgen er det den store dagen! Jeg gleder meg over å glede barna i nabolaget og tenne lys i mørket. På norsk kan vi kalle dagen Hallovenn, så høres det mye bedre ut! Alt det andre med utkledning og fester, får andre ta seg av. Jeg synes det er artig å skjære litt i et gresskar, så jeg får en lykt. Hos meg blir det ikke hekser eller skumle ting, men jeg lager koselige motiv, som gleder meg selv. I år ble det en katt og litt skog. Gresskaret jeg kjøpte var fryktelig hardt denne ganger, men jeg fikk det da til likevel.

 
Dette er fra i fjor. Da forsøkte jeg meg på en gresskarpai. Ikke helt min smak, så i år måtte jeg finne på noe annet.


Innholdet i gresskaret må jo brukes opp. Jeg tar vekk alle frø og det løse, og så skraper jeg hardt med en stor skje på sidene i gresskaret. Om du ikke tar vekk en del av det, så er det ikke så lett å få synlig lys i lykten. Det ble en stor bolle med gresskarkjøtt. Det kan brukes til suppe, kokes til chutney eller brukes i kaker. Hos meg ble det muffins og en kake. Jeg kjørte alt gresskarkjøttet i en hurtigmikser og veide opp det jeg skulle bruke. Resten frøs jeg ned i porsjoner til senere bruk. Frøene kan du  ta litt olje på og riste dem i ovnen med litt salt.Jeg har kjøpt meg ny silikonform og den måtte jo prøves. Muffinsen var klare på ti minutter, men den kaken??? En time tok det jammen, før den var klar. Gresskarkjøtt er jo litt tungt, så det var vel det som var grunnen.


Nå er jeg klar. Kaken ble så vakker at den fikk bare et dryss av melis.Kremen har jeg i en skål ved siden av, så vi kan forsyne oss selv. Muffinsen fikk kremtopper og ja vi har smakt. I år ble jeg fornøyd med gresskarsmaken.

GRESSKARMUFFINS
125 g gresskarkjøtt
1 dl mandler
ca. 2 1/2 dl hvetemel
ca.2 1/2 dl sukker
1 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 1/2 dl rømme
2 ss smeltet smør
2 egg
Bruk en hutigmikser. Kjør gresskaret så det blir som revet. Stopp maskinen og ha i det andre, hele mandler og det hele. Kjør det til en jevn deig. Dette blir ca, 12 muffins. Stek dem ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. Avkjøl dem. Som pynt kan du bruke samme krem som  til gulrotkake, eller bare vanlig melis.Har du ikke hurtigmikser, må du få revet gresskaret eller finhakket det og hakket mandlene, før du rører sammen deigen med en sleiv.

6 kommentarer:

amo sin blogg sa...

Du og du kor kreativ du er.
Så fint at du er klar til å ta i mot barna som kjem på døra.

naturglede/Randi Lind sa...

Takk du. Synes det er artig å være kreativ. Ønsker deg en god helg!

Tove Steinbo sa...

Enig med amo - vet ingen som er så kreativ som deg!
Dette ble kjempeflott, og håper også det smakte godt etter så mye jobbing.
Jeg har undervist denne uken, og i går var jeg med og arrangerte Verdighetskonferansen for RVD, så jeg har ikke rukket noen forberedelser til Halloween.
Herlig med den oransje fargen! God søndag. Hilsen fra Tove/fargeneforteller

jorunn`s Fristed sa...

Enig med de andre som har kommentert, du er så utrolig krestiv. Det så skikkelig snadder ut. Jeg regner med nabo ungene syntes det var kjekt å komme til deg. God klemm

naturglede/Randi Lind sa...

Tusen takk Tove! Jeg liker kerativitet i livet mitt og koser meg med det til stadighet. Så fint du får undervise, da blir jo ikke halloween viktig heller, selv om det er fint med fargene. Her var det over 30 barn på besøk og det var koselig. Ha en fin ny uke i november! :)

naturglede/Randi Lind sa...

Takk til deg Jorunn. Ja, det smakte vikelig godt. Barna fikk godtri og de var veldig fornøyde! Nå går det mot advent og det skal bli fint. Klem til deg som selv er så kreativ!