fredag 11. november 2022

Forberedelser

Ukene farer av sted, og vi er allerede langt inn i november. Nå har jeg ryddet vekk alt det oransje fra september og oktober. Her er det hvitt og grønt nå, selv om en liten strikkemus med rød kjole tittet fram.

Bretteteknikken er ikke så vanskelig til rosene. Jeg brukte mellomleggspapir som er 12, 5 x 8. 5 cm. Tre ark bretter som på bildet og legges i hverandre, tre ganger. Da har du ni ark.
Legg de tre delene med tre ark i hver over hverandre, og fest det med en sånn til plastposer eller knytt med en hyssing. Brett ut som en stjerne og "vreng" ett og ett kronblad ut.
Da får du en ball av roseblader som du må dandere litt.
Snurr alle bladene i tuppen på en strikkepinne så de får litt form. Dra så bladene litt fra hverandre. Nå har du en rose.


 

Hos meg er det altså novemberkos med hvitt og grønt.  Farmors hjemsydde laken er kappe i mitt kjøkkenvindu. Det er så koselig å se hennes hekling og broderi hver dag. 

Men plutselig titter det fram noe rødt også, men det er fordi jeg lager litt nytt til jul. Her er min strikkmus på plass. Det er jo kort tid til advent og det er mye jeg vil ha på plass innen det. Nei da, det røde er ikke framme enda, for det får vente til desember. Men bilder måtte jeg jo ta.Fortsatt mange julehefter igjen. Du kan se litt om det HER. Send meg en melding på Messenger så får du informasjon fra meg.6 kommentarer:

KKvinneblogger sa...

Koselig innesyssel i mørke november :)

naturglede/Randi Lind sa...

Tusen takk KK! God helg :)

Tove Steinbo sa...

Som alltid lager du flotte ting av alt mulig, og koser deg med farger. Herlig å se!
Den papir-rosen er nydelig! Du må bare kose deg videre.
En fin farsdags-søndag ønskes av Tove/fargeneforteller

naturglede/Randi Lind sa...

Hjertelig takk Tove. Ja, nå går det fort mot advent. Ha en vakker ny uke :)

florilla1946 sa...

Må manne meg opp til et forsøk på disse papirblomstene.

naturglede/Randi Lind sa...

Hei Florilla. Det fikser du. Gøy å lage og de varer jo lenge!!! :) Vil du ha mønster, så legger jeg det ut her sammen med dette. :)