torsdag 20. oktober 2022

Lysestake av gress.

Noen ganger blir jeg inspirert av ting jeg ser. For noen år side var jeg på et museum, jeg husker ikke hvor, men de hadde en diger, høy kandelaber der av gress og halm. Femarmet var den og så flott. I år var det min tur til å forsøke meg, men min er myyyye mindre. Den fikk fire armer, og jeg tenkte den kunne bli en adventsstake. Men det blir den neppe.

Levende lys hadde jeg aldri vågd å bruke her. Jeg forsøkte med batterilys og det ble fint det. Men batterilysene er veldig tunge, så den ble ikke videre stabil følte jeg. Jeg forsterket den med en ekstra krans av gress og mer bindtråd, men fortatt var den ustø. Jeg har nok slett ikke gjord det på sammen måten som de gjorde i tidligere tider heller.

Jeg snudde den til slutt rundt, og satte på et batterikubbelys. Det ble stabilt og fint. Gøy å forsøke, men adventsstake i år blir den ikke. Jeg får visst finne på noe annet. Men det var morsomt å utfordre meg selv.

4 kommentarer:

KKvinneblogger sa...

Et spennende prosjekt! Med en gang jeg så overskriften, tenkte jeg at det måtte være brannfarlig. Hadde du streng ( tykk ståltråd) inni? Uansett er det gøy å prøve nye ting, og til elektrisk kubbelys ser den jo ut til å fungere :)

naturglede/Randi Lind sa...

Takk KK! Nei, her hadde aldri jeg våget levende lys. Det er ståltråd inni den, og surret med det også, men stødig ble den ikke. Tror jeg satser på batterikubbelyset jeg.

Tove Steinbo sa...

Jeg hadde også de samme tankene - brannfarlig.
Jeg må nok innrømme at jeg har sett penere lysestaker, men - artig å prøve!
Hilsen Tove/fargeneforteller

naturglede/Randi Lind sa...

Hei Tove. Ja, penere har jammen jeg sett også. Men det var artig å prøve seg på gamle teknikker. Men jeg hadde aldri vågd med levende lys!!!! Ha en fin helg :)