tirsdag 25. august 2020

En sommer er over.

Så var sommeren over, eller i hvert fall nesten. Fortsatt er det august, og sola varmer på fine dager. Men jeg kjenner at høsten banker på. I dag var det bare sju grader da vi sto opp. Sommergenseren i mitt eget mønster Krimskrams, som jeg startet på tidlig i vår, ble ikke ferdig før nå. Jeg får vel heller kalle den en vintergenser, for det blir godt med ulltøy utover.  

Bilder har jeg tatt i mengder i sommer, så jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Dyrebilder er gøy, og det gir spennende opplevelser og minner,ved å snike seg inn i krattskogen for å få de rette bildene.

Aldri har jeg tatt bilder av elg som gir kalvene sine drikke, men det fikk jeg i sommer. For en herlig opplevelse. Med nytt kamera, med kjempebra zoom, kunne jeg stå på trygg avstand og ta hvor mange bilder jeg ville uten å forstyrre dem.

Jeg har ofte sett elg på min vei i løpet av livet, men dette ble spesielt.

Spesielt var det også å endelig komme litt nær en ørn. De er digre de fuglene og for et blikk. 

Moskus har jeg fotografert tidligere, men i sommer ble det et nytt møte med dem. Utrolig digre. Ganske skremmende er det at de kan løpe så fort som de kan, så det gjelder å holde avstand ja.

Reven kan også løpe, men denne her gjorde ikke det. Den var bare fryktelig nysgjerrig på hvem jeg var, og kom ganske nær, før det forsvant over sand og stein nede i fjæra.

Rein så vi mengder av på vår tur i nord, ja for Nordnorge ble det i år blandt annet. Utrolig natur vi har i vårt land og vi hadde fint vær også. Jeg har bilder i mengder fra både det ene og det andre. Hva jeg kommer til å viser dere her, vet jeg ikke enda. I dag fant jeg ut at jeg bare fikk vende litt forsiktig tilbake til bloggverdenen, og så får vi se hvordan det blir videre. Håper dere har hatt en fin sommer og koser dere i disse dager også. Flere bilder kommer etter hvert om du følger med her hos meg.

2 kommentarer:

Tove Steinbo sa...

Velkommen tilbake! Jeg visste at jeg hadde grunn til å glede meg til et nytt innlegg.
Først - gratulere med flott genser. Vakkert mønster og vakker farge. Lys indigo/syrin.
Så - utrolig hvordan du kan få tatt så mange bilder av dyr. Det er ikke enkelt!
Jeg har sett de fleste, og også tatt enkelte bilder, men dette var overveldende.
Vi har også møtt moskus på Dovre. For et dyr!
Da ønsker jeg deg fortsatt fine dager i naturen. Hilsen Tove/fargeneforteller.

naturglede/Randi Lind sa...

Hei Tove og takk! Jeg ble så fornøyd med den genseren. En lett genser som kan være fin under anorakken utover også.

Ja, jeg har kost meg med å ta bilder av dyr i sommer. Det ble nytt kamera og med mye bedre zoom, så det var skikkelig gøy. Moskusen er en mektig dyr, som jeg gjerne sniker meg inn på en annen gang også. Den er litt skremmende, men holder man avstand, som man skal, så er det spennende.

Nå går det mot høst og det kjennes i lufta synes jeg. Men fortsatt er det fint, så her blir det nok både litt sopp i kurven og flere bilder på kamerabrikka før kulda kommer.Ha en finfin helg!