mandag 27. august 2018

Prinsessegele og rosevann.  Denne helga fikk jeg plukket inn en haug med roseblader og laget både litt rosevann og rosegele. Man plukker roseblader som dufter skikkelig. Kun roser som ikke er sprøytet da.

Så heller man kokende vann over dem og lar det stå et døgn. Sil vekk kronbladene. Da har du rosevann til for eksempel ansiktet! Det skal visst gi fin hud og mindre rynker!!!! Om du blander rosevannet med litt sitronsaft og sukker blir det søtt rosevann til å smaksette for eksempel frostingen på muffins. Eller du kan bruke det over appelsiner, hakkede mandler, annen oppdelt frukt og bær til dessert. 

Geleen lagde jeg ved å koke opp rosevannet og tilsette sukker. Til 1 liter rosevann, ca 4 ss sukker og 1 ss sitron. Smak deg fram. Kok opp rosevannet. Noen blander inn saft av for eksempel kirsebær for å få en sterkere smak. Legg i bløt 12 plater gelatin og kryst dem godt før du smelter det ned i det glovarme rosevannet. Hell det i pene skåler og sett det kaldt et par timer.Server det med krem og litt vaniljesaus. Rosegele kalles også Prinsessedessert.

4 kommentarer:

Tove Steinbo sa...

Bare synet gjør at man regner med at det smaker godt og gjør godt! For en farge!
Aldeles nydelig!
Flott å ha deg tilbake som blogger. Hilsen Tove/fargeneforteller

amo sin blogg sa...

Ser nydeleg ut.
Eg har aldri smakt det, kanskje eg skulle prøve ?
Akkurat no er det tradisjonelle plommer og epler som krev min innsats ;)

Ha ein fin siste veke i august.

naturglede/Randi Lind sa...

Ja, Tove, det ble fin farge!!! Morsomt med litt annerledes. Takk for hyggelige ord. Jeg titter innom deg ganske snart, for nå må jeg oppdatere meg skikkelig! Randi

naturglede/Randi Lind sa...

Hei Amo. Takk du! Ja, tenk nå er sommeren over og jeg håper det roer seg ned med innekos og hygge blogg og kreativitet. Plommer er godt da. Her ble det masse tyttebær i helga, så nå er syltetøytet klart til vinteren. Ha en fin dag.