fredag 28. oktober 2016

Snart november.

Her ble man jo rent i julestemning kanskje, men jeg vil heller kalle det vinterkos. Jeg har syltet masse bær og litt av det er lagt på små glass. Da kan de settes rett på bordet når vi skal spise eller de kan gis bort. Så koselig å lage en gavepakke med hjemmelaget. Her er det multer, tyttebær, bringebær, urtesalt og granskuddsirup. Med en cellofaninnpakning blir dette en fin gave, synes jeg.

Dette er siste helg i oktober. Nå kommer november, og jeg synes det er fint å forandre litt i huset da. Vi avslutter sommertiden, og det blir mørkere og kaldere. Jeg liker granbar, furu, kongler, kvister og hvitt på denne tiden. Kvisene trengte litt pynt, så da klipte jeg meg noen papirfugler. Koselig å se dem sveve i skinnet fra stearinlyset i kvelden. Jeg har brukt fiskesnøre å henge dem opp med, og da blir tråden som usynlig.

Denne uken har jeg vært i skogen etter kongler og mose. Kommer kulde, is eller snø, så er det jo for sent. Koselig å ta en pause i fra alt annet og nyte enkel mat på en stubbe til lyden av dompapp og sidensvans. Høsten er herlig enda, men snart venter en mer stille tid. Da skal vi også kose oss, men med andre ting enn den fargeglade høsten. Fint med variasjon. Flere innlegg i Fredagstema  Människoskapat finner du HER!

7 kommentarer:

Kathrine sa...

Hei!
Nå har jeg rullet meg nedover i innleggene dine, og falt så for de flotte høne-/hanefigurene dine! De var kjempefine!

En kosetid vi går i møte nå. Jeg ble litt lei av oppholdsvær og vind i ukesvis, men nå kom regnet og det tror jeg hagen trenger for å komme seg skikkelig i gang på våren igjen. Det var så tørt her, at det støvet når jeg gravde i bedene.

Ser du er i gang med å klippe du også. Fine papirfuger:) Jeg skal straks begynne med snøkrystallkippingen min. Gleder meg til å få de opp når adventstjernene skal henges opp i desember.

Fint med variasjon i årstidene ja. Ha en riktig god helg:-)

amo sin blogg sa...

Lekkert og fargerikt på siste bildet
Du er så flink til å arrangere fine motiv.

God helg frå Anne-Mari

Eva sa...

Omsider fant jeg bloggen igjen! Lagret på plass i denne berømmelige lista. Den er på plass, men lenger ned på bloggen min. Tror jeg aldri blir å forstå den helt.

Flotte bilder og kreasjoner. Du er så flink med hendene. Jeg prøver og gjøre ferdig en heklet lilla løper. Mye pirk, med øking og felling, men ser en ende i det.

Vakker lørdag til deg.

Klem

jorunn`s Fristed sa...

Koselig du har laget det, og jeg håper du fant mye mose og annet du kommer til å lage mye fint med ♥ Klemm

Marie sa...

Kjempefint, både det som kan etast, og det som er til pynt ☺
Ha ein fin haust med masse kos framover 😀

Vilt og vakkert sa...

Heisann, nydelige farver og detaljer du viser både i dette siste innlegget og de litt eldre. Godt å være oppdatert nå.
Ha fine høstdager framover ;:OD)

Tove Steinbo sa...

Jeg kan bare som de andre - gi deg ros. Du er en kunstner!
Alt du viser er utrolig vakkert.
En fortsatt god søndag ønskes av Tove