Neste helg er det advent, så det er på tide å begynne litt forsiktig på julebaksten eller? Denne uken ble det tykklefser hos meg, og de ble så gode, smurt med smør og drysset med kanel og sukker.
Litt jobb,men så fint at de kan stekes i stekeovnen. Jeg har nemlig ingen takke. Oppskriften finner du lett på nettet om du vil forsøke deg. Når jeg baker til jul tenker jeg på mine besteforeldre. Til høytiden skulle det virkelig være noe for enhver smak. Mormor bakte potetlefser, flatbrød og vanlige lefser, massevis av sirupssnipper og som hun kunne kjevle! Farmor husker jeg best for sandkakene. Vi barnebarna fikk være med å trykke deigen inn i formene, og litt gikk inn i munnen på oss også. Sandkakedeig synes jeg fortsatt er godt.
Mamma baker også en hel masse og jeg har allerede "tyvsmakt" på julebaksten sammen med henne denne uka. I min familie skal det være småkaker til advent. Det er da de smaker aller best.Gøy å lage de tradisjonelle kakene og morsomt er det å prøve noe nytt. Nå skal ukeblader og nettsider sjekkes, for kanskje jeg i år finner en ny oppskrift som blir min signaturjulekake mine barnebarn vil huske meg for i ettertiden.
fredag 22. november 2013
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
10 kommentarer:
Oj det ser gott ut det där!
Blir alldeles knäsvag, är en riktig brödälskare. Ser ju jättegott ut :0)
Mmmm, så gott! Känner nästan doften!
Ser verkligen gott ut! Hembakat bröd som doftar så härligt!
Trevlig helg!
Säger som Hanna - mmmm så gott det ser ut!!!!
Åhh, lefser, så gott! nu längtar jag till Norge!
Tykklefser skal det lages her også. De er så gode å dyppe i iskald melk, har du prøvd det?
Ellers ble jeg nesten sulten av å se bildene dine. Så så godt ut alt sammen. God fredagskveld og helg :)
Härligt med bakdoft...
Kram Kakan
Jag kan riktigt känna doften.
Imponerande at du er begynt med julebaksten:) Lefser høyrer også til her i heimen når det er jul:)
Legg inn en kommentar