mandag 16. februar 2009

Fra mitt kjøkken.


Mange av dere har vist fram ting fra kjøkkenet i det siste. Her kommer litt fra mitt. Disse tre isbjørnene liker jeg å ha framme. De heter fra venstre Echo,Bonnie og Hush. De har jeg kjøpt på et marked en gang, og de er laget av Beer Foot i Wimington.
Den gamle kaffekverna har jeg arvet. Den lille hvite tingsten foran der, har hørt til et strømgjerde. Jeg vokste opp på gård med kuer vet du!Vasen med dameansiktet, har jeg kjøpt meg selv, for mange år siden.

Nei, jeg er ikke hollender, men fødselsdagskalenderen min er kjøpt i Holland. Fint å skrive inn navnene på familie og venner, så ingen blir glemt. Kortet med Februari har jeg kjøpt i Sverige. Hver måned har jeg et nytt kort med månedens navn på.De blir hengt på oppslagstavla i mitt kjøkken. På veggen har jeg ei gammel pyntefjøl med "Giv os idag vort daglige brød!" Det hang i farmors kjøkken en gang. Så er det ei blokk med huskelapper lett tilgjengelig. Jeg skriver alltid opp ting for å ha en oversikt over hva jeg skal, må og bør gjøre, pluss handle.

Rart å se hvordan de skrev i gamledager.


Regnværsbarna har jeg fått av mamma. De lyser virkelig opp i kjøkkenet.


Denne skopussekassen har faren min laget en gang. Jeg vasket den ren og smurte den inn med grønnsåpe.Nå har jeg krydder i den. Alt for fin til å stå bortgjemt i et skap med skokrem.
Denne lille frøkenen som snakker med en fugl, fant jeg i ei restekasse på et marked for mange år siden. Den var delt i to, pike og fugl hver for seg. Jeg tok dem med hjem, og limte det sammen.


Den var så forseggjort og vakker skåret, og minner meg om eventyret om Rødhette.
Dette serviset forelsket jeg meg helt i, da jeg var sytten år. Jeg sparte og kjøpte litt etter hvert. Nå er dessverre mye av det knust, men noe har jeg da fortsatt.
Det heter Victoria og er fra Figgijo. Herlige farger synes jeg fortsatt.
Vi spiser på middagstallerknene i mellom, og fløtemugga bruker jeg som vase.
Dette var noe fra mitt kjøkken. Ting jeg er glad i. Alle har vi vel vårt av minner og nyttige ting. Men det er ikke ofte jeg tar bilder av det og tenker over hvorfor akkurat det står framme. Håper du likte mitt lille innlegg og ha en fin mandag:)

4 kommentarer:

Turid sa...

Så kjekt å få se sånne flotte ting fra ditt kjøkken! Husker de vasene med hodeansikt. Artig å se. Vekker minner.

Å for noen flotte vinterbilder i innlegget under!!!

Ha en flott dag;)

Anne-Berit sa...

Artig å se hva folk har av kjære ting på kjøkkenet sitt.Du hadde mye fint syns jeg,søte isbjørner,og det serviset ditt var flott,har sett det før,men husker ikke hvor.
Ha en fin dag videre!

F I I N F O R M sa...

Koselige og sjarmerende ting på kjøkkenet ditt! Takk for titten;D

FO - 2 sa...

Flotte innslag fra kjøkkenet ditt. :)
Mye fint!
Så mye fint at jeg skal ta en kikk til. De isbjørnene var riktig søte. Og den kassen var flott. Med sin helt egen sjarm og historie.
Koselig.