mandag 9. september 2019

Hverdagene kan feires.

Det begynner å bli høst og hvorfor ikke feire hverdagen. Jeg skulle bake eplekake og skrelte tre epler. Skall og kjernehus ble kokt i 2 dl vann, krydret med litt nellik og ingefær, tilsatte litt sitronsaft, kanel og honning.

Væsken ble silt av. Så hadde jeg eplegløgg med hakkede mandler og rosiner. Skallene smakte, så jeg spiste noen av dem også, før jeg kom på at de kunne brukes til kakepynt.

Kaken er en helt vanlig mørdeigkake, med epler. Jeg kjørte hele deigblandingen sammen i hurtigmikseren. Da gikk det så fort.

100 g smør
1 1/2 dl sukker
3 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 egg
Klem deigen ut i en 20 cm form. Skrell og del tre epler i båter og trykk dem ned i deigen.

På toppen blandet jeg en rømmeblanding. Et beger med laktosefri lettrømme, men du må gjerne bruke det som egentlig skal være der, skikkelig sæterrømme, 1/2 dl sukker, 1 1/2 ts vaniljesukker og to egg.
Stek den ved 180-200 grader. Min ovn steker ikke jevnt, så kaken ble litt mørk på ene siden. Men hva gjør det?
Jeg har aldri forsøkt meg på sånt før, men det står en lignende oppskrift i Norsk Ukeblad denne uka, og det måtte jo prøves. Epleskallene ble dandert til en rose og så drysset jeg på litt melis og hakkede mandler. Om det smakte? Fortreffelig. Litt sånn stekt ostekakesmak med epler. Vil du ha litt ekstra, er det bare å ringle over litt karamellsaus og servere med is eller pisket krem. God helg når den kommer!

6 kommentarer:

Tove Steinbo sa...

Den vil sikkert smake deilig! Og fin var den også blitt å se på, som vanlig med det du lager!
En fin valgkveld ønskes av Tove/fargeneforteller

naturglede/Randi Lind sa...

Takk Tove! Ja, kaken var skikkelig god den. Litt følelse av stekt ostekake med eple. Morsomt med en ny oppskrift. Her regner det i dag, men det er også høst. Snart kommer fargene på trær og busker, det gleder jeg meg til. Ha en fin dag!

amo sin blogg sa...

Ser deilig ut.
Takk for tips.

naturglede/Randi Lind sa...

Bare hyggelig Amo! Ha en fin dag i høsten!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, dette ser helt himmelsk ut, og jeg bestreber meg også for å utnytte alskens "avfall" til noe godt, har plommesaft stående i kjøleskapet, tor deg kan bli god varm nå i høstmørket.... det var rest fra plommesyltetøyet...

Ha en fin høstuke ;:OD)

naturglede/Randi Lind sa...

Hei Vilt og vakkert. Ja, den kaken forsvant fort. Så godt med eplekake igjen. Hørtes fint ut med dne plommesaften. Den kan garantert bli god til en varm drikk. Jeg fikk tak i noen minipærer i helgen, så det blir vel desserten i dag. Ha en fin ny uke!