torsdag 16. mai 2019

Hurra og gratulerer!


Dagen før dagen! Jeg liker å få alt på plass i kveld. Vi skal ta det helt rolig i år, og det er også greit, men et barnetog må jeg se og lytte til korps. Kakene er klare, skjorta til festdrakten er strøket og dressen til mannen i huset er fikset.


Mange spør om festdrakten min, så jeg forteller det om igjen. Dette er redesign. Jeg fant en vakker kort, kjole i bunadsstil på et marked i Oslo, sammen med hvit bluse! Gjett om jeg ikke var raskt til å handle da.
Først tenke jeg at den kunne bli en fin pute av det vakre skjørtet, men så fikk jeg en ide. Fram med vannfast tusj. Mange av de små blomstene og de mest grelle bladene ble farget i sort.
Så klipte jeg kjolen opp og skjøtet inn med ullstoff. Da ble den lang som en riktig festdrakt.
Etter enda mer klipping ble det et bånd med blomster nederst på kjolen og et forkle med blomsterranker og bånd.Starten på dette var den korte kjolen til høyre. Blusen var ubrukelig, men jeg hadde da en linskjorte selv.

Etter klipp og sying, innsetting av mer nytt stoff, bånd, beltespenne og knapper, så ble det plutselig en lang festdrakt med forkle!


Så her kommer en hilsen fra meg til dere alle, både venner og familie! Gratulerer med dagen. Jeg blåser over dere gode tanker og ønsker fest og glede på 17.mai.

6 kommentarer:

Tove Steinbo sa...

Festdrakten ble jo helt fantastisk - men så mye arbeide! Men det ser ut til at du liker slikt, og ser mulighetene i det meste. Vakre og spesielle farger.
Jeg håper du hadde en fin 17. mai i det flotte været.
Vi har aldri sett så mange mennesker i Oslo før, men varmt var det i våre bunader!
Men stemningen var god, og det er herlig å lytte til musikken.
En god og avslappende helg ønskes av Tove/fargeneforteller

Rita sa...

For noen fantastiske bilder Randi. Håper dagen ble like fin som deg :) Stor og varm klem

ladyaugust.blogg.no sa...

Fantastisk nyyydelig, jammen er du flink! Har tenkt en sånn dullion ganger at jeg skal lage en egen festdrakt men ennå bare en tanke men hvem vet :) I alle fall din er fantastisk :) Gooodklæmme <3

naturglede/Randi Lind sa...

Tusen takk Tove. Ja, det er mye jobb, men så har man jo et antrekk i mange år også.Her også var det folksomt, men så trivelig. Koser meg i det milde været ja. God helg!

naturglede/Randi Lind sa...

Hjertelig takk. Dagen var topp den. God helg med en klem til deg Rita😁

naturglede/Randi Lind sa...

Tusen takk Lady. Jeg har laget meg flere opp gjennom årene. Noen ganger tenker jeg bunad også. Men egentlig er der artig å lage mitt helt eget. God helg til deg. Klem!