onsdag 7. januar 2015

Amen og bordskikk!

God bordskikk er vel å skrape godt av tallerkenen sin. Med pepperlaks, grønnsaker, poteter og smeltet smør, var det ikke vanskelig. Det smakte fortreffelig.


Alt har smakt godt i jula, og vi har kost oss masse. Men restene hva gjør man med dem? Dette har vært formiddagsmat i et par dager i det siste. Rundstykker med ost og skinke er vel ganske vanlig, men hva med eplemos, gløggmix og rømme. Det siste ble jo som en herlig kake.


Her i vårt hus er jula over for nå. I går kveld tente jeg julelysene, og det ble et stille vemod ved tanken på de som ikke lenger er med oss og feirer jul. Men sånn er det, noen kommer, noen går. Hva det nye året bringer, vet ingen.

I dag tok jeg vekk juletreet og nissen har lagt seg til å sove igjen. Det er vel bare å si takk og amen for denne jula, på samme måte som det er god bordskikk å si takk for maten. Flere innlegg i Onsdagstema finner du HER!

4 kommentarer:

Freja sa...

Den frukostbullen såg riktigt smaskig ut! Kreativt och trevligt sätt att ta till vara resterna på!

Vivishagerom sa...

Her var det mye godt. Flotte bilder.

Klem Vivi

Malys krok sa...

Mye godt og mye fint både for munn og for øyne. Ønsker deg og dine alt godt for det nye året! -Margit-

Eva sa...

Vemodig å si takk og amen, men det må nok til. Noen vil jo ha jula værende helt til påske. Jeg har ryddet vekk alt sammen. Takk og pris.

God helg..