lørdag 20. desember 2014

Årets julebakst!

Som det sikkert gjør hos mange andre denne helga, går det i innspurten med baksten.Når jeg får hjelp av mannen i huset, blir det smultbakst. For første gang forsøkte vi oss på rosettbakkels. Jeg har barndomsminner om det. Naboen hjemme bakte alltid store rosetter og vi naboungene fikk også komme inn og smake. Jeg husker det som nesten himmelsk, der det smeltet i munnen. Jeg har bare spist det en gang siden, og jeg husker de var seige? Det ble en nedtur!Men nå var det min tur da.
Jeg kjøpte meg et stjernejern i høst. Da smultringene var ferdigstekte forsøkte vi. Første kaka var totalt mislykket. Jernet var jo helt nytt, og det var heller ikke varmt nok. Skuffet var det bare å vaske vekk røra, og håpe på at det ville gå bedre med neste kake. Det gjorde det. Etterhvert falt kakene av  selv i smultgryta og det var bare å ta dem opp med hullsleiv og drysse på sukker. For en lykke, de smakte akkurat som i min barndom. Sprø, søte og ikke minst vakre å se på!

I går kveld bakte vi krumkaker så nå mangler bare sandkakene. Deigen er klar, så det er bare å sette i gang her. Men først måtte jeg jo være med på HELGEGLEDE. Flere innlegg finner du HER!

4 kommentarer:

Eva sa...

Nam, nam, de rosettene husker jeg!! Skikkelig gode er de, men nå er det mange år siden jeg har smakt..

Krumkakene er i boks her, og jeg lurte på det du bruker til å rulle krumkakene det i tre? Hva i allverden het det nå igjen.. Den så virkelig smart ut..

Kos deg med videre bakst..

Varm hilsen i fra nord..

Vivishagerom sa...

Her var det mange gode julekaker. Så flink som du er :)
Tusen takk for at du ville dele din helgeglede. Ønsker deg en fin jul! Klem Vivi

Villrose sa...

Kakene dine ser skikkelig lekre ut! Har laget krumkaker i dag:-)

Vilt og vakkert sa...

Heisann!
Ønsker deg en riktig god jul. Klem