torsdag 22. oktober 2009

Abc hos Petunia!


E for ettertanke!
Denne uka har jeg vært i begravelse. Rart å sitte der i kirken å dele en sorg med mange fremmede. Det er ikke sånn hver gang, noen ganger er det jo min slekt. Denne gangen var en venninne som har mistet en av sine, og delta vil jeg. Ettertanken kommer da.
Det er godt å sitte der, å se ut i det store kirkerommet, høre orgelet bruse og kjenne på ettertanken.Presten fortalte om et gammelt mennesket som har levd et liv jeg knapt kjente. Slektningene der var en del av et hele, og jeg hørte bare liksom til i et lite "hjørne". Som venn av hennes barn.
Ettertanke.
Forrige dagen var jeg i skogen og bandt kranser og hjerter for høsten. Noen av dem skal ligge på en graver til noen jeg kjente og var glad i.
Ettertanke.

Når det er begravelse føler jeg et stille vemod over alle de jeg har mistet. Men også en stor takknemlighet over at nettopp jeg fikk lære dem og kjenne. I begravelsen kjente jeg ikke den som lå der til sin siste hvile så veldig godt. Men det jeg visste, var nok. Hun var en "mor godhjerta" som hadde en famn for alle. Alltid lyttende, og hun ga uten forbehold. Jeg kjente hennes barn, og vi delte sorgen idag. Det var tid for ettertanke.Nå tenner jeg et lys for alle mine som jeg savner, og har min stund av ettertanke her hjemme.

22 kommentarer:

Henny sa...

Et meget fint E. Og meget smukke og eftertænksomme collager, du har lavet til dit indlæg.

Petunia sa...

Et fint innlegg på E!
En kjær nabo av meg døde denne uken også. Familien ønsket bare å ha de nærmeste i begravelsen og det skal man respektere selv om man gjerne skulle vært der for dem.
Men som du sier, så gir slike hendelser, rom for ettertanke og jeg kjenner i dag på at jeg er glad jeg lærte denne naboen litt å kjenne, selv om det vare var gjennom det siste året.
Klem til deg:)

linsky sa...

Ettertanke.. Fint innlegg. de hjertene er så fine også. :)

Unknown sa...

Morrn.

Det var fina gravprydnader son du gör.

Ha de bra.
Hasse A

(Bilderna är också fina)

TorAa sa...

Her er mye til ettertanke
-- faktisk så mye jeg tar en liten pause fra mine ABC-kommentarer

Tania sa...

Så flott E. Mange nydelige bilder også..
God helg!

Wenche sa...

Eit flott innlegg om ettertanke!

Mona sa...

Vi behöver eftertanke i det hektiska liv vi moderna människor lever. I veckan fick jag veta att en före detta arbetskamrat till mig dött i cancer. Hon blev bara 47år. Det gäller att njuta av nuet. Man vet aldrig hur morgondagen blir.

Eli Kristin Magnussen sa...

Et nydelig og gripende innlegg til E - og dine flotte bilder og montasjer passer utrolig flott til. Vakkert - og det gir rom for ettertanke hos oss lesere også.

Madame sa...

Hvor er det smukt, både det du skriver og dine dejlige billeder!
Ha' en god weekend.

ElinSire sa...

Flotte collager illustrerer et tankevekkende innlegg om ettertanke...

FO - 2 sa...

Du er et nydelig menneske.
Det er tydelig og kommer godt frem gjennom ord og bilder her. :)

God søndag! :)

Camilla Elstad sa...

Så flott at du deltok fordi om at det ikke var en av dine nermeste, det er jeg helt sikker på at din venninne og hennes familie satte stor pris på!

Refleksjon på livsvegen sa...

Så flott eit innlegg..
Ettertanke..
Mosehjerta var også fine.. ja, heile bloggen din gav meg mykje..

Kathrine sa...

Flott E-innlegg.
Så i avisen i dag, at det snart er farsdag igjen. Min far døde i sommer, og jeg kommer nok til å tenke på at den dagen skal jeg ikke ringe til min far. Litt rart, men sånn er det bare.
Flotte bilder du har i innlegget også.Og alle de fine kransene/hjertene da!
Ønsker deg en fin ukestart:))

Anonym sa...

Så fint bidrag til E bokstaven. En skulle være flinkere å ha plass til ettertanker av og til. Flotte bilder, hjertene var nydelige!

Lappedamen sa...

Det var et nydelig innlegg på E. Føler også det samme når jeg er i begravelse, da er det tid for ettertanke og jeg tenker at vi må huske på de som ennå er blant oss også.

Ellen sa...

Du har valgt en veldig fin løsning på bokstaven E. Ettertanke er nok noe vi alle har i oss..

Vakkert innlegg.

Ønsker deg en flott uke!

Marit Johanne sa...

Vakkert innlegg. Ettertanke skulle vi kanskje ta oss tid til iblant. Bildene dine var også fine til å gi ro og ettertanke.

Irene sa...

Kjenner meg så godt igjen i det du skriver .... E for ettertanke var et godt valg! Vi trenger noen ganger å bli minnet på hvor viktig det er å ta vare på dagen i dag og ikke minst hverandre :o)

Hanne sa...

Et godt innlegg til ettertanke for oss også, du har på E.Fine hjerter du lager.

Marie sa...

Så fint innlegg. Eg kjenner meg sånn igjen i orda dine. Det er sant som du seier at når me deler sorga til nære venner blir me også minna om våre eigne tap...
Trur me treng slike "ettertankepausar" i livet av og til... Då har me også evna til å trøysta og dele sorg.