fredag 5. april 2019

Snart påske...

Nå nærmer det seg påske. Herlig med blomster, selv om disse påskeliljene kommer rett fra butikken. I blomsterbedet lyser krokusen opp, og her er det både humler og bier. 
Jeg måtte fikse meg en vårlig strikkesak som varmet litt.
Jeg kaller den Randis Vrihals, for den må vries for å bli tilpasset, enten bare rundt halsen to ganger, eller som lue og hals samtidig. Jeg strikket det i merinoull fra Trysil. Det er mykt og varmt, om det blir noen kalde dager framover.Randis Vrihals:
Legg opp 250 masker. Strikk vrangbord, en rett og en vrang, på 3 cm. Fortsett med forskjellige garnrester i striper. Avslutt etter 25 cm og fell av. Fest slutten der du avsluttet vrangborden, med litt løse sting. 
Tvinn snorer i forskjellige farger og lengder. Fest snorene her og der litt inn på arbeidet foran. Jeg hadde 6 snorer på fra 20-30 cm. 
Pass på så skjøten mellom omgangene, blir i siden av «luen»! Det er ikke pent og få skjøten midt i pannen! 

Legg strikkestykket rundt halsen med snorene nedover foran. Vri stykket bak i nakken og legg løkken om hodet som lue.GOD PÅSKE!

4 kommentarer:

Tove Steinbo sa...

Herlige blomster - super "Vrihals"!
Ja, det er litt kjølig, men det har jo vært mye fint vær. Håper det blir fint i påsken.
En god og gul påske ønskes deg av Tove/fargeneforteller

Barwitzki sa...

Nydelig lue og nydelig Vrihals... vi har hatt deilig været hele uke - sol og 20 grader -
men nå kommer litt kjølig - 5 grader - og vi kan bruke lue igjen.
Så fint at komme vårblomster :-)) Hilsen til deg.
Ønsker deg en god påske - masse glede - Viola

naturglede/Randi Lind sa...

Tusen takk Tove!Håper påsken din har vært fin. Vi har vært på tur og sette tulipanene i Keukenhof, Holland. Virkelig vakkert.Været har vært variert, men mest solskinn faktisk. Ønsker deg en fin andre påske dag!

naturglede/Randi Lind sa...

Takk til deg Barwitzki! Nå er påsken nesten over og vi har kost oss masse. Vrihalsen har jeg brukt masse de siste dagen, men fra i går kom varmen.Nå har løvet begynt å sprette og det er masse vårblomster. Kos deg videre i april!