onsdag 6. januar 2010

Sepiadrøm!

Jeg tittet innom Petunia ,og ble inspirert til å legge ut noe jeg skrev i mine julkort for noen år siden. Bildet hennes minnet meg om så mye, og tankene lever sitt eget liv da. Så nå kan du lese det og drømme deg litt vekk i vinterkulda:"Langt inne i grenda ligger en gammel gård omkranset av høye grantrær. Over hustakene lyser en klar stjernehimmel. Det er kveld og roen hviler over landskapet. Når jeg nærmer meg, ser jeg konturene av hus og låve. Vinduene i huset lyser og lokker! De ber meg komme nærmere, komme inn, komme hjem…

Jeg smyger meg inn til husveggen og titter inn gjennom det rimfrosne glasset.
Duften av stekte epler, vedfyr og kaffe gjør meg sulten. Prat og latter når meg gjennom du gamle veggene. Ved grua sitter de samlet for kvelden. Håndverksysler og historier går hånd i hånd der inne. Kaffekjelen henger over glørne og holder seg varm og stadig ler de i glede og samhold. Jeg vil nærmere, jeg vil inn….

Da forsvinner alt! Det var en drøm, en drøm fra svunne tider. Den gangen gården levde. Den gang mennesker og dyr trivdes i sammen der inne i husene. Gården er tom nå. En ødegård, men minnene svever i vinternatta.
Jeg prøver stadig å gjenskape stemningen inni meg. Gir meg tid til å filosofere og nyte freden. Da lar jeg snøen falle og stjernene glitre, tenner et lys og tenker meg tilbake. Alle trenger vi litt ro i sjelen i en stresset tid. Jeg ser inn i flammen fra stearinlyset og lar fantasien fare av sted med meg........ "
Sepiabilde hos Petunia!

Sånn, nå kan du drømme videre. Ønsker dere en flott dag!

4 kommentarer:

Marie sa...

Så fin historie :)
Ser at du har funne inspirasjon og knytta tankar til bilde hos Petunia som eg gjorde det med bildet av steinen og treet hos Solsikken :)

Det ligg mange "skattar" rundt om på bloggane som me får ulike assosiasjonar av. Så flott at me kan lenke eller låne slik at me kan dele vidare :)

Ha ein fin vinterdag :)
Her skal (fri)dagen brukast til "bytur" og litt handling. Litt drygt å seie bytur kanskje, eg skal innom nokre handlesenter som ligg utanfor Haugesund. Skal mellom anna innom Elite foto og kjøpe nokre bilderamer.
Klem

Anne-Berit sa...

Så koselig innlegg.
Ha en fin dag.Klem:)

Petunia sa...

Ja, det passet godt sammen ordene dine og bildet mitt der!
Og du skriver så flott. Inspirerende og rørende lesning på samme tid:)

Nikoline sa...

Melankoli... så vakkert..
Men sei meg ein ting: Har du gitt ut noko av "dine skrifter" eller skriv du berre for deg sjølv? Muleg det har stått noko om det her på bloggen tidlegare,men i så fall har eg ikkje fått det med meg.
Du har ei unik fortellarevne!
Ha det godt i januarkulden:0)