fredag 21. september 2018

Terrassepynt.

Det er lenge til Halloween tenker du kanskje, men gresskar er da festlige i høsten også.

Jeg støpte mine selv, ved å helle sement i restene av en strømpebukse. Jeg hadde en gammel, grov strømpebukse som jeg klipte bena av. Så knyttet jeg den igjen i den ene enden, og klipte inntil knuten så det ikke ble så stort. Samtidig festet jeg seks hyssingstumper sammen med knuten. To bøtter ble dekket med plast, og så og brettet jeg overdelen av strømpebuksebena over bøttene og helte i sement. (Jeg brukte flytesparkel PFK fra Schönox, som vi hadde som rest etter et gulvarbeide.) 
Så løftet jeg hele greia litt opp og danderte hyssingene, så det ble form i gresskaret. Etterpå knyttet jeg hardt igjen i toppen og surret litt ekstra med ståltråd for å være sikker. Gresskarene la seg nå pent ned over knuten i strømpebuksa. Knuten skaper den rette dumpen i midten, som et gresskar har. Så var det bare å vente.

Det var utrolig gøy å åpne opp å se hvordan det hadde gått. Det var litt fuktig enda, men klart nok til å ta av alt etter et par dager og legge det til tørk. Ser du bildene til høyre? Det øverste er det som ble opp og det nederste er hvordan det ble der knuten hadde trykt seg inn i sementen. Hvilken side du vil ha den liggenede, er opp til deg, om du forsøker.Jeg tredde en liten pinne ned i begge gresskarene, mens de var litt rå og pyntet med litt ståltråd. Superfornøyd. Nå må de ligge inne og tørke en ukes tid, før de er klare til å være høstpynt på terrassen min.

4 kommentarer:

Tove Steinbo sa...

Du er ikke sann! Finner på så mye artig, som det blir så mye fint av.
Kjempeflotte ble de! God helg ønskes av Tove/fargeneforteller

naturglede/Randi Lind sa...

Hei Tove. Ja, når andre viser hva de har gjort, så måtte jeg forsøke. Skikkelig fornøyd. Ha en fin dag i vinden. God helg.

amo sin blogg sa...

Wow, så flott !!
Du er utruleg kreativ og flink.
Eg «tar av meg hatten»

God søndag frå Anne-Mari

naturglede/Randi Lind sa...

Tusen takk Amo. Artig å lage ting selv. Ha en fin høstdag.