mandag 15. januar 2018

Hogst.

Ny utsikt og nye stier blir det når de hogger skogen. Det dufter så godt av kvae.

Det er vakkert nå med litt snø. Det er så lett å gå over frosne jorder og bevege seg i nye landskap for en stund. Stiene der de har hogd var fulle av kvist, så jeg tok meg tid til å rydde litt. Om vi tar noen kvister hver, så vil de gamle stiene snart komme fram igjen.

Noen hadde tent bål i vinteren og det minnet meg om barndommen. Jeg måtte sette meg ned litt og drømme meg tilbake. Da jeg lukket øynene kom tankene. Det duftet som da, og lydene var de samme. En hakkespett som trommet, en kvist som knakk inne i krattet og lukt av hest. Ja, det er mange som driver med hest i nærheten så den lukta kjenner jeg stadig om jeg går tur i nærheten av de gårdene.


Spor av elg, rådyr og hare forteller at det er et rikt liv inne på skogen. Nå er det bare å nyte ny utsikt og kanskje blåveis eller hvitveis i lysningene til våren.

4 kommentarer:

amo sin blogg sa...

Nydelege bilder og fint skrive.
Ser for meg at du har gått i ein eventyrskog.
Det er utruleg kor terrenget kan forandre seg når ein høgg ned store tre,
utsikta blir lysare og lettare.
Nyt årstida litt til.
Klem frå Anne-Mari

Tove Steinbo sa...

Det lukter nydelig av kvae og nyhogde trær - en av de beste luktene jeg vet.
Men sannelig er du langt fremme i tankene når du begynner å snakke om blåveis og hvitveis. Men tiden går raskt, så plutselig er vi der! Men her er det kommet kjempemye snø på bare kort tid.
Veldig slitsomt å måke for den er så kram!
Jeg ønsker deg deilige dager. Hilsen fra Tove/fargeneforteller

naturglede/Randi Lind sa...

Hei amo sin blogg. Tusen takk for hyggelige ord fra deg. Klem til deg i den gryende vår!

naturglede/Randi Lind sa...

Hei Tove! Den duften av nyhogd er god. Tror jeg må ta en tur i skogen en dag og tenne meg et bål i vinteren. Jeg har tyristikkene klare i tursekken. Tiden går fryktelig fort synes jeg. Brått er våren her. Tenk på torsdag er det februar allerede. Her fikk vi snø i natt og gjett om det er vakkert der ute. Sola skinne på snøtunge trær og det er som et eventyrland. Ha en fin dag vidrere. Vennlig hilsen Randi