onsdag 30. november 2016

Adventseventyr, del 1

I dag starter jeg et juleeventyr i 24 deler. Historien passer for barnslige voksne og barn. Tekst og illustrasjoner er mitt. Velkommen med mot julekveld.
 
JONA
1.
Over han glitret det fra en vakker stjernehimmel. Det var ikke tid til å se på det nå. Lille Jona strevde seg framover i snøen. Han var så sliten at han nesten ikke orket å løfte føttene. Nå gjaldt det å finne et sted å sove for natten. Endelig kom han opp bakken og fikk litt utsikt, selv om det begynte å mørkne. Han smilte tappert. 

Det var langt dit ned til den gården, men det lyste så koselig fra vinduene. Kanskje kunne han finne seg litt å spise også? En låve med høyløer og fjøs, det gledet han seg til. Kuer og griser likte han, men ikke hester. Han fikk bare håpe det ikke var en stygg, skummel gamp på denne gården. Hele kroppen liksom grøsset ved tanken på lukt av hest. Digre hover hadde de, og for en lang ekkel hale. Nei, hester gjorde han veldig redd, men det var bare å fortsette. Han løftet opp knyttet sitt og sukket tungt. 

Så begynte han nedstigningen fra åsen med forsiktige steg. Stien han fulgte var glatt. Hvorfor hadde han funnet på dette? Ikke hadde han trodd at det skulle bli så strevsomt. Visst var han sterk, for han var nisse av beste slag, men han var så alt for liten til å reise ut på egenhånd. Da Nordavinden var innom forrige kveld hadde han satt seg til rette. Han hadde uten tanke blitt med dit vinden førte ham. Ville han komme tilbake til hjemstedet sitt til jul? Han visste alt for lite om hva som skjedde med nisser som la ut på reise.

Hjemme i Vinterland som var det så vakkert nå. Masse snø! Alle trærne var fulle av den vakreste julepynt. Det var islagte vann med lykter som skinte så fint, gnistrende snøkrystaller og mye morsomt å finne på for alle smånisser. Han ristet på hodet av seg selv, suttet litt på den våte votten og gråt sine modige tårer. Sint gned han seg i øynene og rettet på lua. Ergerlig at han ikke hadde fått byttet ut den dumme lua. Men Kong Vinter mente han burde ha den et år til da han hadde spurt. Den var knyttet under haka som på en baby. I toppen på lua hadde det vært en liten bjelle, men den hadde han klart å dra ut av festet. Han kjente etter, og den lå fortsatt i lomma. Alle dyr og mennesker i mils omkrets ville jo høre han om han gikk med bjelle. I Vinterland hadde alle små sånne luer, for at de ikke skulle komme seg bort.  

Snø var det visst nok av her også. Gråte fikk han gjøre siden, for han så jo ingenting om øynene var fulle av vann. Møysommelig satte han føttene framfor seg i den dype snøen. Han falt og rullet nedover et godt stykke. Snart var husene på gården mye nærmere. Smilende måtte han innse at det bra at lua kunne knyttes under haka, for da mistet han den ikke så lett. 

Fortsetter i morgen..... 

Torsdagstema "I like" finner du HER!
 


9 kommentarer:

hagen vår sa...

Hei!
Så kreativt. Flotte tegninger.
Ha det godt! Anne

Eva sa...

Gleder meg til å lese hver dag denne flotte julefortellingen! Spent på fortsettelsen.

Inger Marie sa...

Så fantastisk nydelig!
Takk for du deler:)
Så hyggelig du likte treet av kongler og grener, det er høsnsenetting under så da er formen gitt og letter viklingen:)
Fin helg til deg:)

Anneli - A'la Foto sa...

Åh vad roligt! Jag ska följa din kalender! Jag gör en julkalender jag också fast i bilder mestadels! VÄlkommen in och titta in!

Jorunn Henriksen sa...

Det er så koselig med adventskalender :-)

Kathrine sa...

Så flott da! En kreativ adventskalender du har laget:)
Koselig.
:-))

amo sin blogg sa...

Dette er koseleg.
Så kreativ du er med både teksta og dei fine illustrasjonane.
I dag er det søndag så eg har fleire innlegg å lese i adventskalendaren din

Helsing Anne-Mari

Jorunn Helene sa...

Hei Så koselig ett Adventseventyr, og så fine bilder du lager. Herlig.
Jeg er sent ute å lese men nå kan jeg hoppe over til neste avsnitt.
Takk for at du deler med oss. :)

naturglede/Randi Lind sa...

Koselig at dere følger med her inne. Ha en fin adventdag alle sammen!