torsdag 18. september 2014

I mammas hage.

Denne uka har jeg besøkt mammas vidunderlige hage igjen. At det går an å ha så mye pent, enda det er september. Et hav av dråper og noen blomster var så digre, at jeg har ikke sett maken.

I krukke på krukke lyste det i fargeglade blomster. Hvor mange forskjellige pellargoniar hun har, vet jeg ikke.

I drivhuset står det en flott bouganvilla. Den liker jo afrikansk varme og denne sommeren har vært perfekt. Blomsten er over 25 år, og blir større og større for hvert år. Om vinteren får den selvfølgelig komme inn, for kulde liker den ikke

I blomsterbedet lyser ringrosene så vakkert sammen med mange andre blomsterslag.

Georginer, begoniar, trær og busker har også fine høstfarger. Hun har satt ting sammen, så det blir samstemt. Et menneskeskapt fargespill som gir glede helt til frosten og kulda kommer.

Nå som høsten har begynt å puste oss i nakken har mamma litt av en jobb. Alle krukker skal bæres inn og blomsterprakten er snart over for i år. Men da begynner hun på igjen med andre vekster som passer årstiden. Hos henne pyntes det til vinteren skal komme. Først er det lyng og sildre, takløk og eføy, før det får over i greiner av furu og einer sammen med mose og kongler.

I fantasien min  sykler den lille piken inn og vinker farvel til sommeren for denne gang. Etter henne kommer piggsvinene tassende for å finne vinterro sammen med alle de andre sommerfigurene.Det er alltid en fryd å studere mammas blomsterhage.

Men litt av en jobb er det. Avleggere skal lages, blomster klippes ned og plantes om, stiklinger skal i jord og steinheller og drivhus skal feies og ryddes. For ikke å snakke om all rakingen. Lønn og bjørk slipper jo blad for blad til en vakkert teppe, men om gressplenene skal bli fine neste år også, må løvet opp. Jeg har nok arvet litt av hennes hageglede.Men min hage er jo bitteliten i forhold til hennes.Tiden vil vise om jeg vil utvide min blomsterprakt på terrassen med flere krukker med årene. Det krever mye, men du så vakkert det er. En fin fremtidsdrøm er det jo.

God helg til mamma og til alle dere andre som er innom bloggen min!


11 kommentarer:

Anneli - A'la Foto sa...

Så vackra blomsterkollage! :)

Freja sa...

Så otroligt härlig trädgård!

Marit Helene Gåsland sa...

Så vakre blomster og bilder, mammas hage er en oase og full av fine inntrykk.
God helg fra Marit.

Villrose sa...

Imponerende blomsterprakt hos mamma'en din!

Vivi sa...

Ja, her var det virkelig mye fint. Mamma'n din må være utrolig flittig i hagen sin.
Kjempe flott og blomstrende helgegleder. Ønsker deg en fin helg videre.

Klem Vivi

Kari Waage sa...

For en fantastisk hage!! Her var det mange nydelige blomster!

Den lykkelige Hagen sa...

Så mange fine planter hun har! Vakkert.

Inger Marie sa...

Så flotte collage!
Herlig blomsterflor:)

Tante Mali sa...

Oh, so happy to found you! So wonderful pictures! Full of the late summer beauty of your garden!!! I love that!
Have a happy happy time
All my best from an Austrian gardener
Elisabeth

Turid sa...

Tusen takk for koselig hilsen inne hos meg;)
Du og du så mange fine blomster i din mammas hage! Den hagen må jo bare være et syn! Hun har nok det man kalle "grønne fingre" den damen;)

Ha en fin uke!
Klem fra Turid.

jorunn`s Fristed sa...

wow.. nå ser jeg hvor du har det fra da, ja å pynte rundt deg og lage mye fint. Ønsker deg ei nydelig uke, og jeg gleder meg til å høre mer om malingen og utstillingen din, så får alt det andre komme når du har tid, kanskje når vinteren setter inn :)

Klemm jorunn