tirsdag 1. desember 2020

Juleglede del 1, adventshistorie

Tradisjonen tro kommer det her en adventshistorie fra meg. Jeg skal forsøke å legge det ut hver dag fram mot jul sånn omtrent før klokka ni. Håper du vil følge med?

 

 

JULEGLEDE

Den ene treskoen var vekk? Merkelig. Han hadde da satt begge fra seg på utsiden av døra kvelden før? Det fikk bli støvler da! Han var klar til å lete i skapet inne i gangen, men da skimtet han noe nede i veien? Et godt stykke unna, lå det noe mørkt. Kunne det være treskoen? Han dro på seg raggsokkene og hinket nedover på et ben.

Joda, der var skoen. Midt i veien lå den, og ikke et spor i grusen etter den som hadde tatt den? For noen måtte det jo være. Den gamle katten kanskje? Den var så innpåsliten og ville inn hele tiden. Ofte lå den midt oppe i skoene, eller i blomsterpottene på trappa, for å pile inn, når han åpnet døra.

Per fikk på seg skoen og gikk med irritert mine mot fjøset. Han var jo alt for sent ute, igjen. Hvordan i alle dager skulle han vende seg til dette bondeyrket? Han hørte kuene raute, og det var bare å komme i gang med morgenstellet. Med tresko på begge ben, skulle det nok gå i dag også.

«Nissen?» sa han høyt! Nissen var det selvfølgelig som lekte ned treskoen. Onkel snakket stadig om den, og det nærmet seg da jul!

«Nisse du liksom…» Han var da ikke fem år heller.

I den utleide, lille huset som hørte til gården, lyste det fint av ei stor stjerne i kjøkkenvinduet. Mari hadde sett det hele og lo så tårene trillet. Den gutten hoppet og spratt omkring som i en dans. Øvde han tro? Men så oppdaget hun treskoen. Hun hadde ikke hilst på han, enda det var flere uker siden hun hadde flyttet inn. Osvald hadde sagt at det var han som bestemte, og at guttungen hjalp til for tiden. Hun hadde trodd det var en fjortis som var der på gården, men dette var da en skikkelig mann!

Hvem var han? Fjøsavløser? Det skulle hun da snart finne ut.

Fortsetter….HER

 

 

4 kommentarer:

Jorunn sa...

Hipp hurra for adventsfortellingene dine, Randi 😄🎄🎅🤶

naturglede/Randi Lind sa...

Hei Jorunn. Så koselig med en sånn hilsen da. Velkommen med i år også! :)

Skrivemarit sa...

Så hyggelig...og spennende.. :) og veldig fine tegninger!!! (det var jeg som hadde skrevet den forrige kommentaren, som jeg slettet fordi den kom inn som "unknown") Gleder meg til fortsettelsen :)

naturglede/Randi Lind sa...

Hei Skrivemarit. Tusen takk for hyggelige ord. Velkommen med videre!😁