mandag 16. desember 2019

Adventshistorie 16, En gnist av juleglede....16
Da hesten dro dem av sted ved kirketid, tente de faklene. Både de som var stukket i snøen på utsiden av huset, og faklene de skulle ha i hendene under ferden.
Månen lyste opp veien og lyden av sledemeiene og hestens føtter var fin. Onkel kjørte til kirketrappa og alle gikk av i stillhet. Han satte hesten i prestegården, mens de var til gudstjeneste.

Presten fortalt så levende om juleevangeliet. «Det er derfor vi ferier jul, for det er fødselsdagen til det lille Jesusbarnet. Tenk så rart at det som skjedde i Betlehem for over to tusen år siden, fortsatt er en så levende fortelling. Det hadde vært fint om vi kunne sett den store engleskaren og hørt sangen. Men vi kan tenke oss det, kan vi ikke? Hyrdene på marken, vismennene, stjerna på himmelen og freden i stallen med foreldrene og det nyfødte barnet.  Det står så fint å lese «Eder er i dag en frelser født» og det var jo det som skjedde. Nå synger vi «Et barn er født i Betlehem» og ønsker hverandre god jul!»

Juletreet der framme i korken skinte og alle smilte så koselig til hverandre. Tuva så Ole lenger fram i kirken sammen med sin familie. Han snudde seg av og til og blunket til henne. Hun smilte og kjente hvordan julegleden flammet i hjertet.

På hjemveien sa ingen så mye. Alle hadde sitt å tenke på. Noen tenkte på prestens tale, noen tenkte på julepresangene, onkel tenkte på den deilige julemiddagen og Tuva tenkte på mamma. Tenk om de hadde kunnet opplevd dette sammen. Mamma, hadde som barn kjørt slede til kirken på julaften. Det måtte ha vært morsomt for henne å oppleve det igjen? 

Tuva var overrasket over sine egne tanker. Hun ville faktisk hit og ferie jul igjen til neste år. Rart hvordan man forandret mening. Rart hvordan det hadde blitt. Hesten travet fint i vei, bjellene klang og faklene sprutet gnister i julekveldsmørket.
Da de svingte inn på tunet, så de det at fortsatt lyste borte ved uthuset. Tuva, Mats og June løp for å se hva det var. Der brant fjøslykta fortsatt, men bollen med grøt var tom.

Fortsetter....

Ingen kommentarer: