lørdag 14. desember 2019

Adventshistorie 14, En gnist av juleglede.....


14
Da kvelden kom, sto juletreet på foten sin i stua. Det duftet granbar over hele huset. Ute plystret Ole og juleferien hadde bare så vidt begynt. Det var mye og glede seg til, mye…..
Mats og Tuva kom seg ut i en fart og resten av kvelden gikk de på ski i månelyset. Ole fikk lurt seg til et kyss av Tuva og Mats ergret seg over at de to somlet sånn i oppoverbakkene. Han sa ifra, og de to småkjærestene lo så det ga gjenklang i natten.

Det ble sent innen Tuva krøp under teppet på soverommet. Hun smilte ut i mørket. I morgen var det julekveld og hun gledet seg. Ole hadde sagt at han hadde en julepresang til henne. Det eneste skåret i gleden var at mamma nok ikke orket å komme. Hun var visst alt for sliten etter inngrepet og trengte hvile hadde tante sagt.

Søvnen kom fort denne kvelden, og Tuva gled inn i eventyret igjen. 

Hos Skogstuva var det også lille julaften. Hun og Bror var på besøk i huset i skogen og der var det liv og røre. Alle jobbet iherdig med julepynten. Tuva og Henry tredde popkorn på hver sin lange tråd. Innimellom puttet de popkorn i munnen på hverandre og lo. Faren klipte kurver i glanspapir og småjentene forsøkte å lage girlandere. Mel og vann ble til lim, og lenkene vokste seg fargerike og lange. Bestefaren satt ved peisen og spilte julesanger og innimellom stemte hele gjengen i med noen vers. Inne i kroken i den lille stua sto julegrana så stolt og fin. Hjemmestøpte talglys var satt på plass, men de skulle ikke tennes før på julekvelden. 

Over ovnen hang votter og strømper til tørk og en munter rytme av dråper fra snø som smeltet og traff ovnen hørtes godt. Katten lå og koste seg på et pledd og moren strikket de siste omgangene på en julegavegenser.
Tuva snudde seg i søvne og smilte til drømmen sin. I morgen var det julekvelden, i morgen……

Fortsetter.....

2 kommentarer:

Vilt og vakkert sa...

Heisann Randi, jeg må nok gjøre som i fjor, lese adventshistorien din sammenhengende etter jul! Nå er snekkeren på plass og setter sammen garderobeskapet i gangen, så senga på soverommet kan bli tømt for klær - og vi kan flytte fra sengene på gjesterommet. Vi fikk varme og lys på hovedbadet i går - slutt på å ha følelsen av å sitte på utedo...i mørket og fryse... Istanbulturen ble flott. Da har jeg fått med meg byens største severdigheter som Hagia Sofia og Den blå moskéen som begge er under restaurering, det er de visst hele tiden! Ønsker deg en riktig fine førjulstid, klem

naturglede/Randi Lind sa...

Så fint du både har kost deg på tur og får orden i hjemmet til jul.Lys og varme i den mørke tiden er herlig. Du er velkommen innom for å lese når det passer vet du! Ønsker deg vakre adventsdager framover! God helgeklem fra meg :)