lørdag 24. mai 2014

Nytt tre i hagen!

Denne helga ble det et nytt tre i hagen, Magnolia. Gleder meg til neste vår og håper det får sine vakre blomster da, selv om det ikke er så stort enda.

Det blir mange hage- og blomsterbilder her hos meg, men jeg nyter denne tiden. Alt gror så det knaker, det dufter herlig og det summer av insekter overalt. Ønsker dere alle gode helgegleder. Flere innelgg om HELGEGLEDER finner du HER!

onsdag 21. mai 2014

Jeg går og går!


Hva har dette bildet med fotarbeide å gjøre? Men for å koke kaffe, steke pannekaker og ordne i hagen må man jammen bevege seg. Føttene går og går mellom de forskjellige gjøremål.

I går kveld var jeg ute og gikk en tur i nærheten. Herlig å se hvordan linerla trippet på en stolpe, lamungen gikk for å finne sin mamma, og katten den hadde visst gått nok. Overalt er det stier jeg kan følge og det er fotarbeidet til mennesker og dyr som har skapt de fine veiene innover i skogen. Veier jeg kan vandre på mine føtter og nyte forsommeren.


Flere innlegg om FOTARBEIDE i Onsdagsteama finner du HER!

mandag 19. mai 2014

Opplevelser i naturen.



Tema for mandagstema var tidens tann og da passet dette fint synes jeg. Gamle gjerder blir slitte og falle ned.Men de har en egen sjarm i sitt slitte utrykk. Meg minner det om barndom, dyrehold og livet på gården.

Mens jeg sto der å studerte restene av gjerdet ble jeg var en bevegelse i øyekroken.Der sto rådyret!
Jeg snek meg nærmere.
 
 Morsomt å studere det og høre lyden av napping av gress.

 Enda litt nærmere våget jeg meg, uten at det merket det. Dette bildet synes jeg ble som en drøm!

Men jeg kom bort i en grein og dermed var det gjort. Brått stirret det på meg før det satte seg i bevegelse.

Så var det vekk! Men jeg fikk et fint minne, både på kamerakortet og i hjertet.

 Jeg fikk fotografer noe annet i stedet og det er nok av motiv i våren.

På kvelden ble det mer fotografering. Nydelig himmel. Det var som et fyrverkeri for folk i mils omkrets. Mai er vakker. Det gjelder bare å komme seg ut og oppleve det! Flere innlegg i mandagstema finner du HER!

fredag 16. mai 2014

Gratulerer med dagen!


"Hipp, hopp, heisann, hurra, Norge har bursdag i dag", heter det så fint når skoleungene roper det ut på vår festdag. Flere innlegg om HELGEGLEDE finner du HER!

Her kommer litt bilder fra dagens feiring. Vi har kost oss med 17.mai frokost her hjemme, musikk fra korps og sang fra både skolebarn og kor. Jeg liker den nye grunnlovssangen og den har vi hørt mange ganger i dag.


Med et så vakkert sommervær var det stort oppmøte i byen. Herlig dag som jeg skal minnes med glede. Tror aldri jeg har hørt ungenen i barnetoget synge så fint og heie med flaggene. De var nok inspirert av 200 års jubileumet for vår grunnlov.Nå er vi hjemme og koser oss her. Håper dere også har hatt det fint. Nyt dagen!

onsdag 14. mai 2014

Stram line...

Stram line har det blitt, men hva er i andre enden? Nei, jeg har ikke anskaffet meg hund, men jeg passer en noen dager. Den er sterk og ivrig, så første dagen fikk jeg vannblemme inne i hånden av å holde den fast. Det er jo båndtvang, så her gjelder det å ikke slippe taket. Til slutt festet jeg det i et belte rundt livet mitt, da fikk jeg kontroll.

Det er en valp av slaget Podengo Portuguise, og oppdragelsen er ikke helt på plass enda kan man si.

Men den er som meg, glad i å være ute på tur. Det er jo så vakkert omkring oss nå, at jeg klager ikke over å måtte gå flere turer om dagen!

Det blomstrer både i skogen og i hagene, pluss at alt gress og bladverk er så veldig,vakkert irrgrønt nå!

I dag gikk vi ned til beverbekken, men ingen bever var å se i år? Synes stedet minner om en engelsk park!


Våren er en av favorittårstidene med all sin rike vekst! På hogstfeltet har det vokst fram både det ene og det andre. Rart hvordan ting har liksom ventet på mer lys. Da lyset kom ned til skogbunnen ble det jammen fint!

Været tar vi som det kommer. Vi har gått i øsregn, solskinn, overskyet,vind og frost om dagen. Det veksler jo som et narreaprilvær. Nå er vi straks midt i mai og det ser ut til å bli varmere mot helga. I kveld er det ut på tur igjen. Hvor ferden går da? Aner ikke, jeg lar hunden bestemme retningen!Ha en fortsettelse av mai!

Så var det Selfiesen da!Visst klarer jeg det, selv om jeg ikke har en sånn moderne telefon. Man har da selvutløser på kameraet! Men ikke alle bilder ble jeg med på, kan man si. Når man har en hund med, som stjeler hele showet, så får det bli noen med den alene på også.

Flere innlegg Tema: Yes I can - Selfies. i Onsdagstema finner du HER!



lørdag 10. mai 2014

Hei igjen!

Så var det helg igjen. Her har vi hatt litt regn og tåkedis noen dager.Det har vært skikkelig kaldt til årstiden å være, men det er fint å være ute da også. Det gjelder bare å kle godt på seg. Jeg gikk inn på hogstfeltet og der var det mye fint å fange i kameralinsa. Denne konglekua skapte jeg selv på et blunk og den ble da fin som pynt på en stubbe!

Naturen skaper sine egne mønster og her ble det som en stjerne!
Jeg skapte en kvistgubbe. Han ble stående der ved stubben da jeg fikk videre.
 En avhugd grein, og vips var det som et andehode!

Fortsatt er det mengder av store trær igjen inne på skogen. Jeg hørte hakkespettene rope der inne. Svartspetten liker seg i gammelskogen og vi ser den stadig.

Et dyr til skapte naturen og jeg sammen. Greina hadde vokst selv, men jeg måtte hjelpe den å bli til et reinsdyr. Så en gråværsdag er slett ikke dum. Det blir et annet fargespill og stemningen blir så helt anderledes enn en solskinnsdag.
Flere innlegg I FREDAGSTEMA Människoskapelse finner du HER!

onsdag 7. mai 2014

På riktig plass.

Godt å føle seg riktig plassert eller välparkerad som svenskene sier. Det sies at å sette seg midt inne i en forhistorisk steinring gir god energi. Så da måtte jeg jo prøve det da! Nå får vi se om ikke jeg snart spretter rundt i våren.

Herlig med tidlig vår, det gir energi å se blomster som spretter ut, setter frø og skal formere seg. Jeg gikk langs vannkanten en dag og hjelp så enormt lange fjorårsstråene var. Jeg følte meg som om jeg gikk i eventyrland, men det var veldig fint!

Jeg liker å se hauger av rakler fra bjørka på bakken. Det blir letter for polleallergikerene når de  ligger der velplassert for i år. Rogna skyter friske skudd, og med regnet som har kommet de siste dagene har det virkelig blitt grønt her hos oss.Ønsker dere alle en finfin dag i våren.
Flere innlegg om Välparkerat i onsdagstema finner du HER!

søndag 4. mai 2014

Tak og jakt!

Herlig å få nye takbjelker til terrassen. Det er så fint å sitte der ute selv når det regner å høre det dryppe på takplatene. Uten takplater blir man våt! Nå er de på plass igjen. Jeg gleder meg stort til å få ryddet opp nå, satt på plass nymalte møbler og plante litt her og der. Det taket over terrassen er utrolig herlig. Ikke nok med at det stopper regnet, men det blir heller ikke så varmt inne når sola skinner, pluss at jeg behøver ikke bruke å bruke persiennene for taket sjermer så godt! Det er mange år siden vi satte opp taket, men ting forfaller og nå var det tid for renovering her!Takplatene var heldigvis som nye etter vask, og de er så sterke at de holder i årevis enda.


Ellers har jeg gått på elgjakt om dagen, med kamera! Herlig å se dem, selv om bildene ikke alltid blir like klare.

Vi er inne i en herlig tid nå. Det er gøy å gå på tur og lete opp både fantasidyr og de ekte. Ønsker alle en strålende søndag.

fredag 2. mai 2014

Blomster og sang.

I dag ble det bilder av alt som spirer og gror omkring oss. Bildet nede til høyre i kollagen her får bli symbolet på menneskeskapt. Noen har skåret av en diger grein på et bjørketre og jammen ble det ikke et hjerte der!


 Her blomstrer det både hos meg og hos naboene.


Svarttrosten synger så fint på utsiden av mitt kjøkkenvindu i naboens tre og til og med de bittesmå ville erteblomstene er i fullt flor der ute.


Ønsker dere alle en flott helt i maisolens tegn!
Flere innlegg om Människoskapelser Fredagstema finner du HER!

torsdag 1. mai 2014

Jeg liker mai!






Herlige mai er her og det er fint!  Her er det solskinn fra skyfri himmel men bare noen varmegrader på morgenen, men så vakkert!