torsdag 9. februar 2012

Himmelsk solskinn.

Både i går og i dag har vi hatt sol. Jeg måtte bare ut og nyte finværet en liten stund. Det er det fine med å ha hjemmekontor, formiddagsmaten kan jeg spise ute om jeg vil. Jeg pakket på meg godt med klær, for det var kaldt. Inne på skogen stoppet jeg litt ved potetopptakeren. Fin og erverdig sto den der og lyste i rustglans og elde. Mange ganger har jeg gått bak en sånn og plukket poteter. Jeg synes jeg kjente duften av muldjord, høst og middag. Da så jeg noe som lå litt innunder noen trær. En kjele?
Jeg dro den fram i lyset. Så fortsatte tankene. “En kjele full av poteter, sammen med litt stekt flesk og duppe ble en herlig middag til en stor familie som hadde plukket nypoteter. Putringen i det kokende vannet, dampen som bredte seg i rommet, forventningen til et måltid, prat og latter, klirring av bestikk og tallerkner, hender ble vasket grundig, stoler skrapte mot malte gulv, så sang de bordverset.”
Jeg ble sulten. Fram fra sekken min kom hjemmebakte knekkebrød, en ostebit og noen skiver skinke. Slirekniven gjorde jobben sin, og delte osten i biter og det smakte fortreffelig til en kopp varm kaffe fra termosen. Så satt jeg der på sitteunderlaget inntil en diger gran og lukket øynene i sollyset. Kan man ha det bedre? Det duftet kvae og granbar, sola varmet snøen så det dryppet litt her og der og jeg hørte en kjøttmeis som sang litt for seg selv.
Etterpå gikk jeg inn en liten tversoversti og så dyrespor i snøen på vannet. I skyggen var fortsatt grankvistene fulle av snø.En annen grankvist hadde blitt tvunget til bevegelse av vinden og hadde med det tegnet rødfarge og mønster i barken på ei furu.
Så var det hjem til varme, en kopp tea og jobb. Men jeg hadde jobbet på turen også, selv om det skulle være en pause. Mens jeg gikk der mellom trær, snø og gamle ting arbeidet tankene med nye noveller og historier. For andre så det vel ut som om jeg stakk av litt for å kose meg, men jeg vet hva disse små turene gjør for fantasien. De gjøre meg godt.God helg!

Flere innlegg om Himmelsk finner du HER!

22 kommentarer:

HansHB sa...

Dette var pent!
Ha en fin kveld!

Anonym sa...

Ah, du er virkelig heldig som kan høre fuglene synge. Spesielt de små. Jeg hører de ikke. Jaja..

Madame sa...

Dejligt med hjemmekontor, så du kan komme ud og nyde naturen, når vejret er fint. Tak fordi vi måtte følges med dig! Ha' en rigtig god weekend.

Wenche sa...

Fikk lyst til å gå en tur jeg nå :0) FLotte turbilder :0)

Mormor sa...

Godt å gå mens tankene spinner sine egne veier.
Flotte bilder.
Ha en god kveld

Anne sa...

Tenk du å ha slike muligheter til rekreasjon og påfyll... dette er ting som gir mening, dagslys på den mørke årsitden å. Ble bitte litt misunnelig nå ja, innestengt som jeg er om dagen, MEN en ser det lysner mer og mer og gleder meg stort over det :-)

Lekre collager du leverer ja, gang etter gang, bare må forsøke jeg også, men trenger tid og dagslys som sagt.

Ha det superkjekt videre da, vil bare gi en rask klem jeg jo...

Marianne sa...

Det må jo være verdens beste lunsj du beskriver i ord og bilder!
Så kan de sitte der med sine Michelin-guider!;)

Inge sa...

Dejligt himmelsk bidrag. Tak for fine billeder.

Med kjæleik til livet sa...

himmelsk flott
i ord og bilder

monikaklemma

Anne-Berit sa...

Skulle gjerne vært med på den turen,du beskriver alt så fint,og bildene er helt nydelige:)

Viola sa...

Jeg er veldig glad i klubb med duppe! eller raspeballer som de sier på Østlandet, men.. det må helst være duppe da.. og ikke det salte kjøttet.. Men nistepakka di, namme nam!! =) Kunne godt ha tenkt meg og vært med deg på den turen der..
Jeg også har funnet gamle ting på gamle steder i marka, bl.a en gammel melkesil som så vidt stakk fram under et gammelt grantre.., hvor jeg VET det engang har bodd mennesker langt tilbake.. del av en kopp etc.. veldig artig!

Flotte bilder som ga MEG inspirasjon, og jeg håper turen ga DEG inspirasjon til jobben din! So den helt sikkert gjorde.. :))

Klemmer fra meg! :)

Grethe Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Flotte bilder - her må jeg helt klart tilbake og nyte flere bilder og tekst. Ble også veldig nysgjerrig på de bokprosjektene dine.

Malys krok sa...

Du er sannelig et ekte naturmenneske! Og at du kan dine ting i både bilder og ord har jeg tenkt mange ganger! dette var bare så flott å være med på! Tusen takk for hilsen hos meg!
-Margit-

Anonym sa...

Kjempenydelige bilder! Ønsker deg en kjempefin fredag, og en riktig god og fin helg!:)

Kathrine sa...

Ingenting er som en real tenke-og opplevelsestur!
Husker potetopptakeren jeg også. Og lukten av jord. Skal bli deilig å begynne gravingen i hagen igjen om litt.
Ønsker deg en flott helg!

Landbohaven sa...

Smukke billeder.
Tak for kigget.

Magdalena sa...

så spennende tur, så spesielt å møte på kulturminner som dette...
vakre bilder!
ha en fin helg videre!
klem,magny

Marie sa...

Herlig innlegg :)
Sånn potetopptakar var det her på garden også. Har plukka poteter mange gonger etter ein sånn. Heile familien i arbeid. Mor gjekk heim litt før, så var det for oss andre å kome heim til varm mat med bordvers til :)

Blir ganske melankolsk her eg sit... Mor og far er borte og potetene kjøper eg på coop-en... Men naturen pustar eg inn i fulle drag :)

Anonym sa...

HEI,herlige bilder du har tatt,
Ønsker deg ein fin uke.
KLEM

Malys krok sa...

Takk for hilsen! Det er Kjersti som har laget disse for mange år siden. Og så var det akkurat 20! Hun gav dem bort, to og to! -Margit-

Christine sa...

Vakker blogg og vakre bilder. Heldige du med hjemmekontor, som kan ta pausen utforbi, og knipse så vakre bilder.

Ønske deg ein fine torsdag.

Ida sa...

Du er en livsnyter av rang!
Herlig!
Den lunsjen smakte nok ekstra godt, vil jeg tro.
Fikk lyst til å dele både den, turen og opplevelsen med deg.
Koselig!

Uansett så er jeg så heldig at jeg har begge bøkene dine, og kan bla i dem og kose meg på den måten.
Virkelig flotte, begge to.

Ønsker deg en god torsdag.
Kos deg, og ha det fint!
Klem.