onsdag 25. mars 2009

Har du sånne dyr i stua?

Idag har jeg vært på jakt. Jeg snek meg avsted, sto på lur, lyttet og så. Det ble sjekket både over og under, rundt, og fram og tilbake. Det har gått greit, og fangsten ble stor, på kort tid.
Jeg er egentlig veldig fornøyd med resultatet. Disse dyra jeg jaktet på, formerer seg verre enn noe annet, synes jeg. Myke og lodne finner de en hvileplass på de utroligste steder.

Jeg har stadig forsøkt å jakte på dem med kameraet også. Det er ikke lett. Ser de meg, så siger de sammen i en haug, rett foran øynene på meg!

Her er det beste bildet jeg noen gang har fått. De er søte, ja visst, men jeg liker dem ikke likevel. De er så slitsomme, mange og så intense i sitt levesett.

Det var mer moro å jakte på dem før. Da var de så smarte og listige, og jeg følte vi kjempet likt. Men nå har de blitt så sure, grinete og slue. Samtidig som jeg har blitt bedre på mine fangsmetoder, så har de liksom blitt raskere til å formere seg. De har blitt mer bedagelige. Men det er sant, jeg er ikke like ivrig til å jakte som før. Gidder ikke hver dag! Det har vel gjordt sitt til at de får mindre trim også?
Før måtte de jo være på vakt til en hver tid, nå vet de nesten tiden jeg legger meg på lur.Har det gjort noe med adferden deres tro?
Hva er det som har skjedd med hybelkaninen de siste årene? Jeg jakter som før med kost, med og uten bust, opptrente slanger med lys og andre feller. Du kan tro de var noen luringer før. De gjemte seg unna til stadighet, men jeg lurte dem også. De var livredde for å bli oppdaget.Men det er det slutt på, de bryr seg ikke om meg lenger!

Nå ser de på meg, ja de stirrer på meg, når jeg ser på TV om kvelden, og noen ganger løper de etter meg i gangen.
Jeg blender dem med lommelykt for å slippe unna dem.
Før så jeg dem omtrent aldri. Jeg lurte faktiskt på om de hadde blitt en udøende rase? Jeg kunne se rester av en lodott her og der, men bittemå dotter. Men nå er de digre? Åpner jeg et vindu, så kommer hele dyret farende fram. Har de blitt så redd for kulde, eller har pelsen begynt å bli tynnslitt?

Her hos meg har de også blitt så dorske, store og trege. I og med det ligger så mye pelsrester overalt, så kan de ha fått skabb som revene kanskje? Noen av dem jeg fant i dag, var så digre at jeg trodde det kunne blitt ti liters suppe på dem. Men hva skjer? Når jeg heller vann på dem, så er det ingenting igjen. De har jo bare ull, og ikke et gram hverken fett eller kjøtt på bena. Så nå har jeg tatt fram riva. Heretter skal de samles sammen og kardes, spinnes og lages tepper av.Hybelkaninene ble vettskremte etter at jeg viste dem hva jeg kunne finne på. De krøp under sofa og senger igjen idet jeg åpnet utgangsdøra for å kjøpe rokk.

Så nå har vi liksom våpenhvile ei stund. Skulle ønske jeg greide å temme dem, men det er vel for mye forlangt av et sånt udyr? Men nå er det fred i stua, helt til neste reingjøringsdag.

11 kommentarer:

Anne-Sophie sa...

Ha ha ha! Nå lo jeg godt, altså!
Jeg kjenner godt til hybelkaninene, men har aldri tenkt tanken på å forevige dem.

*lattermild*

heidi sa...

Hehe. Ja desverre kjenner jeg dem ganske godt her hos meg også. De er både grå/kvite, og litt gulere på farge. De gule ligner mistenkelig mye på hunden vår.... hmm. Liker dem ikke nei, men de har nok tryggere tider nå enn det de hadde før. ;o)

Anemone sa...

Utrolig morsomt skrevet :-) Lo god tjeg nå, men synes da et ligner en Playboy Bunnie??? jasså!!

Kathrine sa...

Hehe..Så morsomt! Her har vi ikke kaniner du. Men elefanter;) !!
Wow, så store de blir. Men shit au, de hører til. I alle hjem. Et godt hjem for elefanter altså..

,)

Og så fikk du bilder av dem? Godt gjort. Har en følelse av at de snoker seg unna ganske fort jeg.

Ida sa...

Både du og kaninene der fortjener litt ro og hvile nå, etter en litt slitsom dag... ;)
Dere er sjarmerende da, alle sammen, mest du! :)))

Tofo sa...

Hihi..jada sånne har vi og;))) Eller kanskje det ikke er noe å skryte av...HAHA.

Viola sa...

Jeg lo godt nå! Skikkelig fin "støvstory" med bilder til! :D Ja dem er her også, du.. De blir ikke så store alle av dem,men noen kan bli det.. men hos meg er de flinke til å dele seg opp i små grupper, overalt! Lot støvsugeren stå å gå av seg selv her en dag, i håp om at flest av dem forsvant nedi den..ETTER å ha støvsuget på vanlig måte! Men det kommer stadig nye, hver eneste dag! Sukk.. :)

Anne-Berit sa...

Hahaha,god den,men om du tror du er alene om å ha sånne gjester på besøk,så tar du helt feil.Her kryr det av dem for tiden,med to røytende hunder har de god næring og formerer seg fort....

Magny sa...

uffda... ja sønnen min sier han samler opp for så å kjøpe bur til dem....
klem og takk for hilsen...**

Carpe Diem sa...

Knis. Godt innlegg. Har nok eindel av dei eg og, kanskje slektningar til dine? Eller er det fleire rasar tru? Ikkje veit eg, men dei formerar seg som kaninar, he he.

HA ein flott dag.

Nikoline sa...

Eit lite og fantastisk eventyr...
Du er berre GOD!
Klem frå Nikoline